Ελλάδα

Ιωάννινα κορωνοϊός: Έκκληση από τον δήμαρχο να τηρηθούν τα μέτρα

Ιωάννινα κορωνοϊός: Έκκληση από τον δήμαρχο να τηρηθούν τα μέτρα
Ιωάννινα κορωνοϊός: Από τα 508 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 31 εντοπίστηκαν στα Ιωάννινα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απηύθυνε- για μια ακόμα φορά- έκκληση προς τους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown.

Όπως σημείωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, παρόλα τα περιοριστικά μέτρα ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός ενώ εγείρει μεγάλη ανησυχία το Γηροκομείο. «Η εικόνα της περιοχής μας δεν είναι καλή. Είμαστε στην ύστατη ώρα. Κανένα μέτρο δεν θα αποδώσει χωρίς αυστηρή τήρηση. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε ο δήμαρχος.

Επίσης, ο κος Ελισάφ εξήρε το έργο που γίνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από όλο το προσωπικό τονίζοντας την ανάγκη να μην εξαντληθούν οι δυνατότητές του στις κρίσιμες μέρες που περνάει ο Νομός. Να αναφέρουμε πάντως πως από τα 508 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ, τα 31 εντοπίστηκαν στα Ιωάννινα, ενώ στις δηλώσεις του, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναγνώρισε τη δυσκολία της κατάστασης στην πόλη της Ηπείρου.

Στα Ιωάννινα ο Νίκος Χαρδαλιάς το Σάββατο

Επίσης, αξίζει να τονισθεί πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί το Σάββατο τόσο την Κοζάνη όσο και τα Ιωάννινα. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή εβδομαδιαία ενημέρωση, προέβη σε εκτενή αναφορά στους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν τα μέτρα στην Κοζάνη ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη της Ηπείρου όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Σκοπός της επίσκεψής του είναι να ελέγξει την κατάσταση και να πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

Όπως εξήγησε, για την κατάταξη μιας περιοχής στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) υπάρχει ένα όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι στο «150» βάσει αλγορίθμου. Η Κοζάνη έφτασε το 159,7 ενώ τα Ιωάννινα απέχουν από το 150 αλλά όχι σημαντικά. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως η Αττική υπολείπεται ακόμα του ορίου αυτού, σύμφωνα με ό,τι σημείωσε ο κος Χαρδαλιάς, αφού αποκάλυψε ότι ο κεντρικός τομέας της Αθήνας, που είναι και ο πιο επιβαρυμένος στην Αττική, βρίσκεται στο 128.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments