Πολιτική

ΛΑΡΚΟ: Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για την πώλησή της

ΛΑΡΚΟ: Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για την πώλησή της
ΛΑΡΚΟ: Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 140 καταψήφισαν.

«Πέρασε» από τη Βουλή, με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η τροπολογία που ορίζει προθεσμίες για τη διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 140 καταψήφισαν.

Η κυβερνητική ρύθμιση προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, χωρίς να υπάρχει καμία υποχρέωση από κανένα μνημόνιο. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης καταλόγισε υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του κατέθεσε επιστολή του τότε υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, προς την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 όπου δήλωνε την πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει ανοικτός διαγωνισμός εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, καθώς υπήρχε ανεπίσημο ενδιαφέρον από αρκετούς επίδοξους επενδυτές. Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε πως η ρύθμιση εκφράζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων για την οποία ψηφίστηκε η κυβέρνηση.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας του κ. Χατζηδάκη:

“Οι τροπολογίες εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, την οποία έχει πει στον ελληνικό λαό και τώρα την υλοποιεί, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Φέρνουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών. Οι τροπολογίες είναι διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά είναι απολύτως αναγκαίες για να προχωρήσει μία ήδη εξαγγελθείσα και ψηφισθείσα από τη Βουλή πολιτική. Κάθε κυβέρνηση έχει δικαίωμα να καταθέτει τροπολογίες και προφανώς δεν έχει υποχρέωση να τις καταθέτει μόνο στο στάδιο της επεξεργασίας στην επιτροπή.

Οι τροπολογίες είναι εμπρόθεσμες και συναφείς με το νομοσχέδιο. Θέλουμε να ξεχάσουμε τι γινόταν επί πολλά χρόνια σε αυτήν τη Βουλή, και επί ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα μας κουνάει το δάχτυλο; Εδώ έρχονταν ολόκληρα νομοσχέδια ως τροπολογίες και κάνετε φασαρία για δύο τροπολογίες. Προσπαθείτε να διασκεδάσετε την πλήξη σας. Δεν αξίζει να χάνουμε την ώρα μας με αυτά τα ζητήματα για τη διαδικασία. Το μόνο που απομένει ως σημείο διαφωνίας, διότι τα άλλα είναι εφευρέσεις και τεχνάσματα, είναι το περιεχόμενο των τροπολογιών. Διαφωνούσαμε και πριν τις εκλογές. Ο κόσμος άκουσε εμάς, άκουσε εσάς, ψήφισε εμάς. Κι εμείς, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε τα εντελώς αντίθετα με αυτά που υποσχέθηκε, εμείς εφαρμόζουμε την πολιτική για την οποία ψηφιστήκαμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments