Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα τρεις νεκροί σε λίγες ώρες – Στους 507 συνολικά οι θάνατοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα τρεις νεκροί σε λίγες ώρες – Στους 507 συνολικά οι θάνατοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλοι τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον ιό, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 507.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα του κορωνοϊού στη χώρα μας με ακόμα τρεις θανάτους μέσα σε λίγες ώρες. Συνολικά οι άνθρωποι που έχουν χάσει την μάχη με τον ιό ανέρχονται στους 507.

Πρόκειται για:

  • μια 86χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν απο τις 20 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
  • μια 66χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας»
  • μια 84χρονη με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Χτες το βράδυ ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω των επιπλοκών του κοροναϊού. Επρόκειτο για έναν άνδρα 51 ετών, με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 500 νεκρούς, ενώ αμέσως μετά είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ακόμα δύο ασθενών. Πρόκειται για έναν 93χρονο, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος απεβίωσε χθες στο Τζάνειο νοσοκομείο και ο θάνατός του δεν είχε δηλωθεί. Επίσης τη ζωή του έχασε ένας 89χρονος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής Γενετικής, Γιάννης Δερμιτζάκης μίλησε νωρίτερα σε εκπομπή του OPEN και εκτίμησε ότι χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα.

Μιλώντας στο Οpen και τη Φαίη Μαυραγάνη, ο καθηγητής ανέφερε πότε θα αρχίσει να καλυτερεύει η κατάσταση και πότε θα ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, ενώ θεώρησε λογικό να υπάρχουν στη χώρα 20.000 κρούσματα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι οι αυξήσεις είναι αργές στην αρχή και στην πορεία γίνονται ραγδαίες. «Μπορεί να είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος. Ένα άλμα μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες. Όπως έγινε στην Ελβετία. Οι αυξήσεις μπορεί να επιταχυνθούν πολύ γρήγορα. Στην Ελλάδα δεν θα είναι τόσο απότομες όσο στο εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί την επόμενη άνοιξη – Ιδιαίτερη προσοχή στο επόμενο καλοκαίρι

Σχολιάζοντας την αποτελεσματικότητα των μέτρων σημείωσε ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα ως χώρα. «Από εδώ και πέρα χρειάζονται βαριά μέτρα που θα μπουν μόνιμα. Σε πορτοκαλί περιοχές θα έβαζα το «μάσκα παντού». Κι ακόμη θα έβαζα περισσότερη τηλεργασία και να δοθεί κίνητρο για περισσότερους, όπως για το 80%» τόνισε.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του για τον χειμώνα που έρχεται σχολίασε ότι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός και θα φανούν τα αποτελέσματα, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει και το επόμενο καλοκαίρι να προσέχουμε παραπάνω. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων για τα κρούσματα που έχει. Πρέπει να δοθεί κίνητρο στους πολίτες για να προσέχουν, τα πρόστιμα δεν βοηθούν» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments