Πολιτική

Επεισόδιο μεταξύ του νυν και του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Επεισόδιο μεταξύ του νυν και του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Άγριος ο καβγάς που σημειώθηκε μεταξύ του νυν και του πρώην Περιφερειάρχη του διαμερίσματος.

Έντονος ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον πρώην Περιφερειάρχη της περιοχής Πέτρο Τατούλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κος Νίκας είπε ότι δεν αξιοποιήθηκε μελέτη του Δήμου Καλαμάτας για το στάδιο της πόλης και ο κος Τατούλης το διέψευσε. Τότε ο Παναγιώτης Νίκας επικαλέστηκε τη μαρτυρία του τότε διευθυντή της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Τζαμουράνη.

Αλλά ο κος Τατούλης επέμεινε στον ισχυρισμό του πως δεν παρέλαβε μελέτη και κουβέντα στην κουβέντα η ψυχραιμία πήγε… περίπατο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τοπικό μέσο ενημέρωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο καβγάς να μην άργησε να γίνει. Ο Παναγιώτης Νίκας είπε στον Πέτρο Τατούλη «μου προκαλείς το γέλιο με όσα έχεις κάνει έντεκα χρόνια και όποτε είσαι απέναντί μου, θα είσαι καθιστός».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο κατά το οποίο εξελίσσεται ο καβγάς:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας από τον Σεπτέμβριο του 2019

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ο Παναγιώτης Νίκας, γεννημένος το 1950, είναι Έλληνας καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτικός, περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας. Εξελέγη στις περιφερειακές εκλογές του 2019 έναντι του Πέτρου Τατούλη, λαμβάνοντας στον δεύτερο γύρο συνολικό ποσοστό 53,59% με τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Τατούλης συγκέντρωσε 46,41% και έχασε

Από την άλλη, ο Πέτρος Τατούλης, γεννημένος το 1953, είναι Έλληνας ιατρός και πολιτικός. Διετέλεσε βουλευτής Αρκαδίας και υφυπουργός με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Γεννήθηκε στο Καστρί Κυνουρίας. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί ως χειρουργός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά. Είναι νυμφευμένος με την ιατρό Σοφία Λουτσίου και έχει τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και έναν γιο.

Εξελέγη βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1990 και επανεξελέγη το 1993, 1996, 2000, 2004 και 2007. Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004 – 2006. Ως Υφυπουργός Πολιτισμού συνέβαλε σε δύο σημαντικές αρχαιολογικές έρευνες για τη μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και του Παπύρου του Δερβενίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2008 διεγράφη από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της κριτικής που ασκούσε στο έργο της κυβέρνησης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και εξελέγη με ποσοστό 52,53%. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό που προσέγγισε το 60%. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 συγκέντρωσε 46,41% στον δεύτερο γύρο και δεν επανεξελέγη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments