Ελλάδα

Κοζάνη κορωνοϊός: Το νοσοκομείο της πόλης έχει φτάσει στα όριά του

Κοζάνη κορωνοϊός: Το νοσοκομείο της πόλης έχει φτάσει στα όριά του
Κοζάνη κορωνοϊός: Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για την ανάγκη να φτιαχτεί και άλλο νοσοκομείο για να καλυφθούν οι ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Κοζάνη παραμένει σε λοντάουν από την περασμένη Παρασκευή και έως τις 29 Οκτωβρίου, με τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά. Ωστόσο πρόβλημα υπάρχει με το νοσοκομείο της πόλης καθώς όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, έχει ξεπεράσει τα όριά του, καθώς ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί το σύστημα υγείας με ακόμα ένα νοσοκομείο. Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε στο Cnn.gr.

«Το νοσοκομείο Κοζάνης μετά την αύξηση των κρουσμάτων έχει φτάσει τα όριά του. Ασθενείς με Covid – 19 διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας», είπε ο κ. Μαλούτας.

Όσον αφορά στην κατάσταση στην πόλη o κ. Μαλούτας δήλωσε ότι:

«Η κατάσταση στην πόλη θυμίζει την άνοιξη με το γενικό lockdown σε όλη τη χώρα με τη μόνη διαφορά ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά εκτός από ορισμένα που έχουν βρεθεί κάποια κρούσματα και παραμένουν κλειστά. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κυκλοφορούν στην πόλη και όλοι με μάσκες τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι κυρίως σε νέους, κάτω των 40 ετών».

O επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη με το επιδημιoλογικό φορτίου του κορωνοϊού αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Σε Κόκκινη περιοχή (επίπεδο 4) βρίσκεται η Κοζάνη.

Στις Πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο 3) ανήκουν οι εξής περιοχές:

Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα

Στις Κίτρινες περιοχές (επίπεδο 2) παραμένουν οι εξής περιοχές:

Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος

Ωστόσο για την Θεσσαλονίκη εκφράζεται ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και για το αν θα μείνει στο ίδιο επίπεδο. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για να εκτιμηθεί η επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments