Ελλάδα

Blue Star Delos κορωνοϊός: Στον Πειραιά το πλοίο με τη Γαλλίδα που είναι θετική – Σε καραντίνα οι μαθητές

Blue Star Delos κορωνοϊός: Στον Πειραιά το πλοίο με τη Γαλλίδα που είναι θετική – Σε καραντίνα οι μαθητές
Blue Star Delos κορωνοϊός: Στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε το Blue Star Delos, μετά την επιβεβαίωση ότι μια Γαλλίδα επιβάτης που συνοδεύει 23 μαθητές είναι θετική στον ιό.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου στις αρχές, καθώς μια Γαλλίδα επιβάτης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Delos που συνοδεύει 24 Γάλλους μαθητές βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Στην κυρία και στους μαθητές, είχαν ληφθεί δείγματα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με της καθηγήτριας να βγαίνει τελικά θετικό.

Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα συνέχισαν το ταξίδι τους με προορισμό τη Σαντορίνη, έφτασαν στο νησί και εκεί ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ τη Γαλλίδα συνοδό του γκρουπ ότι έχει μολυνθεί από τον ιό.

Άμεσα δόθηκαν οδηγίες για την επιστροφή τους, καθώς στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας. Έτσι, το πλοίο επέστρεψε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον Πειραιά. Στο Blue Star Delos, εκτός από την καθηγήτρια και τους μαθητές επέβαιναν συνολικά 485 επιβάτες. Όλους τους περίμενε στο λιμάνι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές και η καθηγήτρια έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο και έχουν μπει σε καραντίνα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της νύχτας έγιναν όλα τα προβλεπόμενα, καθώς απολυμάνθηκαν οι χώροι και ακολουθήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Στους 438 οι νέοι νοσούντες:

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ χθες, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, έκανε λόγο για 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Επίσης: 3.560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, 11 ακόμα είναι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι και 520 συνολικά στη χώρα. 197 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments