Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στήριξη στην Αδαμαντία Οικονόμου από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στήριξη στην Αδαμαντία Οικονόμου από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας με ανακοίνωση της εξέφρασε τη στήριξη της στην Αδαμαντία Οικονόμου που έχει βρεθεί στο στόχαστρο.

Έχουν περάσει περίπου δεκαπέντε μέρες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Το ναζιστικό μόρφημα που επί σειρά ετών κρυβόταν κάτω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος είναι και επίσημα εγκληματική οργάνωση. Βέβαια μετά την ανακοίνωση της απόφασης έπρεπε να δοθούν μερικές ακόμα μάχες για να πάνε οι ναζί στη φυλακή. Οι καταδικασθέντες έκαναν αίτημα για να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά προκειμένου να πέσει η ποινή τους.

Τελικά η πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου ήταν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Γιώργο Ρουπακιά και στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Ωστόσο προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι στο κομμάτι των ποινών δεν πρότεινε τις αυστηρότερες δυνάστες που ήταν τα 15 χρόνια. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να “ρίξει” από 13 χρόνια στους έξι ισχυρούς της Χρυσής Αυγής και 10 χρόνια στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Στο στόχαστρο για τις αναστολές η Οικονόμου

Αυτό που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ήταν η πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου για την αναστολή των ποινών. Παρά τις αγορεύσεις για…πίτσες και πεϊνιρλί η εισαγγελέας πείστηκε και πλέον μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η έδρα. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελέας είναι κόντρα στο λαϊκό αίσθημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η ίδια που είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά.

Από την πλευρά της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωσε για να στηρίξει την εισαγγελέα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Σε αυτή τονίζουν η κριτική σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών δεν πρέπει να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών.

Αναλυτικά, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει: «Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα, που στρέφονται με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments