ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Παύλος Χρηστίδης
Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Παύλος Χρηστίδης στο pagenews.gr: «Το ΚΙΝΑΛ θα γίνει κόμμα εξουσίας ξανά»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μιλά στο pagenews.gr και στην εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη, για όλα τα θέματα που απασχολούν το κόμμα. Απαντά στο ενδεχόμενο της επιστροφής του ΠΑΣΟΚ και κάνει ειδική μνεία στις επερχόμενες εκλογές της παράταξης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Παύλος Χρηστίδης, στην εκπομπή του pagenews.gr «Opinion Leader» και στον Δημήτρη Τάκη. Σε αυτή, αναφέρεται στα εσωκομματικά ζητήματα της παράταξης, στους στόχους της και στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Παράλληλα, ρίχνει τα «βέλη» του προς την πολιτική που ακολουθούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενώ απαντά και στο αν θα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ.

Μόλις δύο ημέρες από τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, και με τις συζητήσεις περί επιστροφής του brand name ΠΑΣΟΚ να φουντώνουν, o κ. Χρηστίδης τόνισε πως η συζήτηση της επιστροφής “γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Δεν είναι μόνο ο ήλιος που θα δώσει λύση στα ζητήματα. Προχωράμε λοιπόν και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΙΝΑΛ σε μια δυναμική διαδικασία”. Όσο για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2021, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό υπογραμμίζοντας πως “δεν είναι ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους συζητήσεις”.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ στο pagenews.gr:

Για την αιχμηρή ανακοίνωση που κάνει λόγο “για παπαγαλάκια του Μεγάρου Μαξίμου, που θέλουν το ΚΙΝΑΛ δορυφόρο της δεξιάς” και του λόγους που οδήγησαν σε αυτή:

“Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να ταλανίζονται από μια σειρά εσωτερικών ζητημάτων κάτι που δεν έχει το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική. Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, όπως δεν αρέσει το γεγονός ότι η παράταξη μας συνεχώς ανεβαίνει, λίγο αλλά διαρκώς και σταθερά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μια σειρά άρθρων προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα που δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το χώρο της κεντροαριστεράς, ότι παίρνει το καλό ΠΑΣΟΚ μαζί του. Αυτό είναι υποκριτικό. Το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε ΚΙΝΑΛ με βάση τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις, την ιστορία, την παρακαταθήκη του και τα πρόσωπα που έχουν μια αντίληψη, η οποία βοηθά τη χώρα να προχωρήσει μπροστά όχι με το πρίσμα που το βλέπει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, όσοι έχουν πάει στη ΝΔ και προέρχονται από τον δικό μας χώρο υιοθετούν και εφαρμόζουν πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη“.

Για το αν ο κ. Μητσοτάκης με αυτές τις μετεγγραφές, πρώην στελεχών του ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί να καταλάβει αυτό που λέμε κέντρο στην πολιτική και να μην αφήσει περιθώριο στο ΚΙΝΑΛ να αναπτυχθεί:

“Όλη αυτή η αρθρογραφία που πηγάζει από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που έχει δείξει η διαχείριση της κρίσης του covid από τη ΝΔ είναι ότι με αφορμή αυτό έρχεται και επιφέρει μια σειρά αλλαγών σε μια κατεύθυνση ιδεολογικά, η οποία έχει ισχυρά συντηρητικά χαρακτηριστικά. Δεν έχει αντιμετωπιστεί η ανισότητα, διαρκώς μεγαλώνει η κρίση, υπάρχουν επιλογές που εξυπηρετούν κάποιους λίγους, ο Πτωχευτικός Κώδικας δεν εξυπηρετεί την μεγάλη μάζα που έχει τεράστιο ζήτημα.  Η ΝΔ προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ από το να έχει ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ και γι’ αυτό προσπαθεί να βάλει φιτιλιές στο εσωτερικό”.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει το brand name ΠΑΣΟΚ:

“Μόνο η ταμπέλα δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε έβδομο κόμμα τον Ιανουάριο του 2015 με τον τίτλο και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Άρα υπάρχουν και πολιτικές που πρέπει να βγουν μπροστά, να ληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα. Φυσικά ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο ΚΙΝΑΛ. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είναι άνθρωποι που έχουν περάσει πολλές στιγμές την τελευταία δεκαετία και είναι εδώ με τη λογική, η οποία επιβάλει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Θα έχουμε μπροστά μας δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέα κοινωνικά κινήματα, που θα μεταφραστούν σε πολιτικά κινήματα. Το ΚΙΝΑΛ θέλει να είναι το πρώτο κίνημα της νέας εποχής, μια σύγχρονη δύναμη, το ΠΑΣΟΚ της εποχής μας”.

Για το αν κλείνει οριστικά τη συζήτηση της επιστροφής:

“Η συζήτηση αυτή γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Δεν είναι μια συζήτηση όμως που μπορεί να έχει χαρακτηριστικά νοσταλγίας. Δεν είναι μόνο ο ήλιος που θα δώσει λύση στα ζητήματα. Ο ήλιος είναι έξω από τα γραφεία μας στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι στο ψηφοδέλτιό μας, το έργο του και η παρακαταθήκη του είναι στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε λοιπόν και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΙΝΑΛ σε μια δυναμική διαδικασία. Δεν υπάρχουν δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι ταυτόχρονα ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ και κυρίως είναι ταυτόχρονα μια πολιτική δύναμη, η οποία άντεξε και θα εξελιχθεί σε μια δύναμη αυτόνομη και πρωταγωνιστική”.

Για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2021 και να σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα:

“Αυτό που θέλει κάθε μέλος της παράταξης είναι να βάζουμε το εγώ μας κάτω από το εμείς, Η παράταξη άντεξε την πρώτη κρίση της φάσης του χρέους, έχει μπει με πολύ καλύτερες προοπτικές να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται από τον κορωνοϊό. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε μια προσπάθεια που να δίνει λύση στα προβλήματα των πολιτών. Δεν είναι ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους συζητήσεις. Η Φώφη Γεννηματά έχει ανοίξει και το έχει κλείσει το θέμα ταυτόχρονα με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Επομένως είναι εκ του περισσού η συζήτηση αυτή.

Δεν θα κάνουμε το λάθος να μπούμε σε φάση εσωστρέφειας, κάτι που εξυπηρετεί μόνο τους αντιπάλους μας. Δεν συζητάμε τέτοιου είδους ζητήματα αυτή τη στιγμή. Μας ενδιαφέρει μόνο πως η παράταξη θα συνεχίσει να ανεβαίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Θέλουμε από τρίτη δύναμη σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο να γίνει πρωταγωνιστικής και να διεκδικήσει την εξουσία της χώρας σε λίγα χρόνια από σήμερα”.

Για τον λόγο που οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πρωταγωνιστική αισιοδοξία:

“Αν αύριο είχαμε εκλογές, το ΚΙΝΑΛ θα έχει ποσοστό πάνω από το ποσοστό που είχε τον Ιούλιο του 2019. Δεν μας αρκεί να είμαστε περίπου στα ίδια ποσοστά. Διαβάζουμε τις δημοσκοπήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Έχουμε διαρκώς μια άνοδο στα ποσοστά, είτε μικρότερη είτε μεγαλύτερη. Έχουμε στρατηγική και είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτά που έρχονται. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε εκπλήξεις από το ΚΙΝΑΛ“.

Για το αν το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί πραγματικά να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνεται το δεύτερο κόμμα εξουσίας:

“Γι’ αυτό δουλεύουμε. Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχει ένας προοδευτικός πόλος, δυναμικός, ουσιαστικός. Όχι νοσταλγός του παρελθόντος. Στόχος του είναι η Ελλάδα των μεγάλων οραμάτων και ταχυτήτων. Η Ελλάδα των τελευταίων χρόνων της μιζέριας, του ωχαδελφισμού, του διχασμού δεν μας κάνει. Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της με τρόπο θετικό, χωρίς φόβο. Γι’ αυτό και επεξεργαζόμαστε συνεχώς προτάσεις και σχέδια, που καταθέτουμε και στην κυβέρνηση και με ικανοποίηση βλέπουμε να υιοθετούνται. Αλλά όταν χρειαστεί θα κάνουμε και την αντιπολίτευσή μας”.

Για τις εξαγγελίες του υπουργού Εθνική Άμυνας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας:

“Το ζήτημα είναι τι εξυπηρετεί και σε τι σχέδιο εντάσσεται όλη αυτή η πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ακόμα πολλές εξαγγελίες που όμως δεν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Πρέπει να δούμε τις ανάγκες του ελληνικού στρατού τα επόμενα 20 χρόνια, τι σημαίνει μια διαδικασία η οποία εντάσσει και τους 5.000 επαγγελματίες οπλίτες που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Περιμένουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και μόλις κατατεθεί θα τοποθετηθούμε πάντα για το καλό της πατρίδας και με την αντίληψη ότι ο στρατός είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή των νέων”.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Χρηστίδη παρακάτω: