Ελλάδα

Άγιος Σάββας κορωνοϊός: Τι απαντάει η διοίκηση του νοσοκομείου για τα κρούσματα

Άγιος Σάββας κορωνοϊός: Τι απαντάει η διοίκηση του νοσοκομείου για τα κρούσματα
Άγιος Σάββας κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, μετά την είδηση για έξι κρούσματα σε ασθενείς και εργαζομένους. Η διοίκηση του Άγιου Σάββα εξέδωσε ανακοίνωση για την εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την είδηση ότι έκλεισε πτέρυγα στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους και νοσηλευτές. Η είδηση έγινε γνωστή από ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Η ανησυχία είναι μεγάλη γιατί σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο οι ασθενείς είναι ανοσοκατεσταλμένοι και τυχόν συρροή κρουσμάτων θα σημάνει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Η διοίκηση του νοσοκομείο προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «χθες βράδυ, ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου».

Η συγκεκριμένη ιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη ιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα., παράλληλα λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής). Τα αποτελέσματα εκκρεμούν. Ακόμα, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής, ενώ η Κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Για τα κρούσματα στο τμήμα Γ1

Ακόμα, σχετικά με δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του Νοσοκομείου αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική COVID «Αγ. Σάββα». Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, ενώ προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, «η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο ΣΩΤΗΡΙΑ».

Οι δύο νοσηλεύτριες και η εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκαν θετικές κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί. «Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments