Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας – Ζήτησε πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας – Ζήτησε πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Αδαμαντία Οικονόμου επιμένει στην εισήγηση της για την αναστολή των ποινών.

Παρά την κατακραυγή των τελευταίων δυο ημέρων η Αδαμαντία Οικονόμου επιμένει στη θέση της για τις αναστολές των ποινών. Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η εισαγγελέας πέρασε στην αντεπίθεση. Επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ. Μάλιστα ανέφερα χαρακτηριστικά ότι η πρόεδρος της “μίλησε σε έντονο ύφος”.

Επανέλαβε ότι έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και άλλα. «Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», ήταν τα λόγια της.

Για την παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό η εισαγγελέας υποστήριξε ότι μετά το βούλευμα του 2015 ακολούθησε νέο βούλευμα το 2019 ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του επέτρεψε να ταξιδεύει στο εξωτερικό. «Εν όψει των ανωτέρω είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους περιοριστικούς όρους και από το 2015 τους τηρεί ανελλιπώς», είπε επίσης και ρώτησε το δικαστήριο: «Συνεπώς σε ποια παραπλάνηση προέβη το δικαστήριο εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας;».

Στην αίθουσα και ο Κασιδιάρης

Από την πρώτη στιγμή παρών στο δικαστήριο ήταν και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα λίγο αργότερα ζήτησε και πήρε το λόγο καταθέτοντας ένα στοιχείο που όπως δήλωσε έχει διαφύγει από το δικαστήριο. «Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας. Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβερνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά….».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments