Ελλάδα

Κρούσματα εργοστάσιο Λαγκαδά: Τέσσερις εργαζόμενοι θετικοί στον ιό

Κρούσματα εργοστάσιο Λαγκαδά: Τέσσερις εργαζόμενοι θετικοί στον ιό
Κρούσματα εργοστάσιο Λαγκαδά: Ακόμα μία εστία ιού σε έναν μαζικό χώρο εργασίας, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρία έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει ιχνιλάτιση.

Οι μαζικοί χώροι εργασίας αναδεικνύονται στους αδύναμους κρίκους της πανδημίας, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις πανελλαδικά που παρουσιάζονται κρούσματα κυρίως σε εργοστάσια. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Δήμο Λαγκαδά εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα σε εργαζομένους, με την εταιρία να κλείνει προσωρινά για ιχνιλάτηση και απολύμανση.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο «συναγερμός» σήμανε από χθες, όταν εργαζόμενος που ήταν εμπύρετος, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετικός, ενώ μέχρι στιγμής και όπως δήλωσε στο μέσο ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, θετικοί είναι – χωρίς συμπτώματα – άλλοι τρεις εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ η διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι εργαζόμενοι αναμένεται να υποβληθούν όλοι σε τεστ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, εργοστάσιο κατασκευής κτηνιατρικού εξοπλισμού, βρίσκεται έξω από την πόλη του Λαγκαδά και απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 100 άτομα. Όπως είπε ο δήμαρχος, είναι τα πρώτα «ομαδικά» κρούσματα στην περιοχή, με τον Λαγκαδά μέχρι στιγμής να έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

18 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Ψαχνά

Δεκαοκτώ κρούσματα σε σύνολο 70 περίπου εργαζομένων εντοπίστηκαν έπειτα από έλεγχο του ΕΟΔΥ σε εργοστάσιο στα Ψαχνά Ευβοίας. Συγκεκριμένα, σε μονάδα επεξεργασίας με κοτόπουλα ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έγινε ιχνηλάτηση από την οποία προέκυψαν τα υπόλοιπα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Evima, το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα ήταν απομονομένα και σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα που τηρεί η εν λόγω επιχείρηση δεν υπήρξε διασπορά του ιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση του εργοστασίου έχει προχωρήσει σε απολύμανση σε όλους τους χώρους του εργοστασίου και η εργασία έχει επιστρέψει στην κανονικότητα χωρίς κανένα πανικό από τους εργαζόμενους.

Οι πολλές περιπτώσεις κρουσμάτων σε εργοστάσια, που συνήθως σηματοδοτούν και διασπορά πέραν του χώρου εργασίας, γεννούν ερωτηματικά για τις συνθήκες που επικρατούν στους συγκεκριμένους χώρους εργασίας και αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments