ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Ρωμανός
Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Νίκος Ρωμανός στο pagenews.gr: «Εθνική ανάγκη η αύξηση της θητείας στο στράτευμα»

Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλά στο pagenews.gr και στην εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη, για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τα θέματα που την απασχολούν.

Στον παραδοσιακό χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και στο πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να κερδίσει έδαφος σε τομείς που είχε έλλειμμα αναφέρεται στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του pagenews.gr «Opinion Leader» και στον Δημήτρη Τάκη, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρωμανός υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση είναι πιο ευαίσθητη από τον ΣΥΡΙΖΑ και αγωνίζεται για τους αδύναμους πολίτες, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μεταρρυθμίσεις που περνά. “Είμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης το μοναδικό μεγάλο και σταθερά πρώτο κόμμα. Δεν φωνάζουμε πολύ και δουλεύουμε σκληρά” τονίζει χαρακτηριστικά και κάνει ειδική μνεία στη νεολαία και στον κορωνοϊό. Τι σημειώνει για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και τι για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας;

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τοποθέτηση νέων σε ηλικία στελεχών σε καίριες θέσεις των κομμάτων:

“Η ανανέωση δεν είναι ζήτημα ηλικίας. Είναι ζήτημα ιδεών, ζήτημα πως μεταφέρεις αυτές τις ιδέες και ζήτημα πως τελικά συμβαδίζει η πράξη με τις ιδέες αυτές. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις”.

Για το αν έχει αισθανθεί κάποια στιγμή εγκλωβισμένος σε ορολογίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με την ιδεολογία του και την ηλικία του:

“Το βασικό είναι το ‘προϊόν’ που πουλάς επικοινωνιακά. Δηλαδή το ποιες είναι αυτές οι ιδέες. Τι είναι αυτό που θες να πεις στον κόσμο, στους πολίτες. Νομίζω λοιπόν, ότι το βασικό είναι εκεί που υπερέχει η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή το ότι αυτά που λέμε, αυτά που πρεσβεύουμε, αυτά που ακολουθούμε ως πολιτική σήμερα και ως κυβέρνηση και αυτά που υποσχόμασταν χθες ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι το νέο, το διαφορετικό. Δεν είναι αυτά που μας έχουν κρατήσει πίσω. Το στοίχημα είναι πως θα ξεφύγουμε από αυτές τις συνθήκες κάνοντας το άλμα εμπρός. Αυτή είναι η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Στον τρόπο που έχουμε να τα πούμε… Πράγματι σε ένα παραδοσιακό κόμμα όπως είναι η ΝΔ, η οποία είναι κόμμα στην εποχή της και μπροστά από την εποχή της, το στοίχημα είναι να τα πεις με έναν τρόπο που θα είναι αντάξιος αυτού του παραδοσιακού κόμματος χωρίς όμως να είναι ξύλινος και χωρίς να βγάζει εκτός τους νέους. Αυτό έχει κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μεγάλο βαθμό. Εστιάζουμε ακόμα στις γυναίκες και στους νέους, πέραν φυσικά των άλλων κατηγοριών. Ο πρωθυπουργός κατ’ εξοχήν απευθύνεται στους νέους, στις γυναίκες και σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες. Σε ανθρώπους με ευαισθησίες και σε όλα τα διαφορετικά κομμάτια της κοινωνίας. Γιατί είναι οι πολίτες, οι οποίοι θα τραβήξουν τη χώρα μπροστά”.

Για την “ισοπαλία” που είχαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο των νέων, στις τελευταίες εκλογές και αν έχουν επιβεβαιωθεί οι προσδοκίες τους:

“Η νέα γενιά έχει δύο χαρακτηριστικά. Έχει την αμφισβήτηση και την επαναστατικότητα. Αυτά πρεσβεύει στην πράξη, όσο κανείς άλλος, η ΝΔ. Γι’ αυτό πιστεύω ότι από τις εκλογές και μετά καθημερινά μετατρέπουμε αυτή τη δυσπιστία της νέας γενιάς σε πίστη στις ιδέες και στο πως τις υλοποιούμε και φέρνουμε μαζί μας όλο και περισσότερο κόσμο, που μπορεί να έχει γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα”.

Για το αν η ΝΔ έχει κερδίσει έδαφος σε τομείς που είχε έλλειμμα, όπως η φιλοζωία, το περιβάλλον, τα κοινωνικά δικαιώματα:

“Και αυτό έχει δύο σκέλη. Το είναι τι πρεσβεύεις πραγματικά ως πολιτική και το άλλο είναι το πως το πουλάς. Δεν το πουλούσαμε καθόλου αλλά ήμασταν και είμαστε περισσότερο από ποτέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κόμμα που αγωνίζεται για το αύριο του πλανήτη. Μιλάμε σταθερά για απολιγνιτοποίηση και έχουμε βάλει ένα πλάνο μπροστά. Τρέχουμε την κατάργηση του πλαστικού.

Όλα αυτά σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πράγματι είχε κερδίσει επικοινωνιακά σε τέτοιους τομείς αλλά επί της ουσίας δεν είχε ποτέ να προσδώσει τίποτα παραπάνω από εμάς. Αντιθέτως και πιο ευαίσθητοι είμαστε και αγωνιζόμαστε για τους πιο αδύναμους, ειδικά με τις μεταρρυθμίσεις που περνάμε”.

Για τη διαχείριση του κορωνοϊού και τη δυσπιστία των νέων να ακολουθήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας:

“Συγκρίνοντας τις εικόνες συνωστισμού σήμερα σε σχέση με πριν έναν και δύο μήνες, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Ούτε τα ‘ψεκασμένα’ και οι θεωρίες συνωμοσίας ακούγονται πια. Από εκεί και πέρα, η νεολαία είναι η πρώτη που θα εκφράσει την κόπωση αυτή που έχει όλη η κοινωνία από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε και τα πρωτόγνωρα μέτρα που υλοποιούνται.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, την Ισπανία και γενικά σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, η Ελλάδα στο χάρτη του ECDC ξεχωρίζει για τη διαχείριση της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων. Σε αυτό προφανώς έχει συμβάλει η νέα γενιά, η οποία στην πλειοψηφία της τηρεί τα μέτρα”.

Για την προαναγγελία του υπουργού Άμυνας της αύξησης της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες και το πότε θα συμβεί αυτό:

“Η αύξηση είναι εθνικά αναγκαία. Είχε αναφερθεί και στη ΔΕΘ. Αν γινόταν μία δημοσκόπηση η πλειοψηφία του κόσμου θα ήταν υπέρ της αύξησης αυτής και πιστεύω το ίδιο θα συμφωνούσαν και οι νέοι. Οι νέοι καταλαβαίνουν, οι νέοι είναι πατριώτες, ξέρουν τις συνθήκες που διαχειριζόμαστε, βλέπουν ότι η κυβέρνηση αλλάζει την πολιτική της ακινησίας στα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά και ότι μέσα σε ένα χρόνο κάνει όσα δεν έχουν γίνει επί 10ετίες”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ρωμανού παρακάτω: