Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι αποφάσισε η εισαγγελέας για Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι αποφάσισε η εισαγγελέας για Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου με την αγόρευση της εισαγγελέως τόσο για το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφορικά με το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, πρότεινε την απόρριψή του αν και αποφάσισε να γίνει δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού. Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται το δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφαση του για τους καταδικασθέντες σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, να αναφέρουμε πως το δικαστήριο διέκοψε και σε μία ώρα περίπου, γύρω στη μία το μεσημέρι, θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ποιοι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αμέσως μετά θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για όσους δεν γίνει δεκτό το αίτημα χορήγησης αναστολής στην έκτιση της ποινής τους.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης

Να θυμίσουμε πως ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους του ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί οπότε και αναμενόταν να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών. Αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για τη σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου. Ωστόσο, αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments