Ελλάδα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης τζάκι: Μην τα ανάψετε φέτος – Βοηθούν τη διασπορά του κορωνοϊού

Δημοσθένης Σαρηγιάννης τζάκι: Μην τα ανάψετε φέτος – Βοηθούν τη διασπορά του κορωνοϊού
Δημοσθένης Σαρηγιάννης τζάκι: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάλεσε τον κόσμο να μη χρησιμοποιήσει το τζάκι του.

Τα τελευταία χρόνια κάθε χειμώνα όλο και περισσότεροι άνθρωπο προτιμούν το τζάκι για να ζεστάνουν το σπίτι τους. Αυτό προκαλεί ένα μικρό νέφος στην ατμόσφαιρα, αλλά όπως φαίνεται μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα η καύση του ξύλου ευνοεί τη διασπορά του ιού. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN TV είπε:

“Ο ιός είναι αερομεταφερόμενος και η έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης επιτείνει τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ιό σε ευπαθείς ομάδες -μεγαλώνει τη θνητότητα- (…) άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε για μια φορά φέτος την έκκληση των σωματιδίων από παντού. Να μην πάρουμε το αυτοκίνητο αν πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι κοντά, να πάμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο (…) και να μην κάψουμε ξύλα για θέρμανση τον χειμώνα (…) αυτό θα επιδεινώσει τη δυνατότητα μετάδοσης των σωματιδίων κορωνοϊού σε μεγαλύτερη απόσταση και για περισσότερο χρόνο στον αέρα”, ήταν τα λόγια του στην εκπομπή.

900 οι νεκροί μέχρι το τέλος της χρονιάς αν δεν πάρουμε επιπλέον μέτρα

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε, μεταξύ άλλων, ότι “αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα COVID-19 θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά μέχρι τέλος Νοεμβρίου και τα 2.000 μέχρι τα Χριστούγεννα“. Και πρόσθεσε: “Αν επιβάλλουμε το “μάσκα παντού”, τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170 (…) Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900″.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments