Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Καλεί την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα υπεράσπισης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Γιάννης Λαγός: Καλεί την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα υπεράσπισης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Γιάννης Λαγός: O ευρωβουλευτής ανακοίνωσε πως εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιάννης Λαγός ο οποίος καταδικάστηκε ως μέλος του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής με 13 χρόνια φυλάκιση. Ο ευρωβουλευτής δηλώνει πως εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και μάλιστα καλεί την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρα!

Η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού:

«Μετά το πέρας της «δίκης» δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση. Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ. Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει».

Μάλιστα ο Γιάννης Λαγός έστειλε χθες εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο καταδικασμένος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλος στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός απέστειλε εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας απειλώντας για ακόμη μία φορά θεούς και δαίμονες.

Καταθέτει αγωγές αποζημίωσης σε μέσα ενημέρωσης

Ο νεοναζί βουλευτής που είχε φύγει άρον άρον για Βρυξέλλες αμέσως μετά την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής την περασμένη εβδομάδα, τώρα καταθέτει αγωγές αποζημίωσης για 100.000 ευρώ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites της χώρας, ενώ μάλιστα προσφεύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «θα αποκαλύψει στον Ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως «εγκληματικής οργάνωσης».

Στην εξώδικη επιστολή του προς την κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας που έστειλε δια του συνηγόρου του Κώστα Πλεύρη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι «υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο» και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

(…) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (…) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments