Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Κοντά σε νέα περιοριστικά μέτρα η περιφέρεια της Ρώμης

Ιταλία κορωνοϊός: Κοντά σε νέα περιοριστικά μέτρα η περιφέρεια της Ρώμης
Ιταλία κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε στη γειτονική Ιταλία, με τις αρχές να βρίσκονται μια «ανάσα» από τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.

Αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 15.199 νέες μολύνσεις, ενώ 127 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 177.000 διαγνωστικά τεστ, σε όλη την χώρα.

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν σημειωθεί εξαιτίας της νόσου 36.832 άνθρωποι. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 926 ασθενείς (56 περισσότεροι από χθες), ενώ 9.056 έχουν εισαχθεί στους θαλάμους των νοσοκομείων. Εξ αυτών, για 603 αποφασίσθηκε η νοσηλεία, τις τελευταίες 24 ώρες.

Σημειώνεται πως εντυπωσιακή είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Λομβαρδία, η οποία άγγιξε τα 4.125 περιστατικά μέσα σε μια ημέρα. Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη είναι 1.760 , 1.219 στην περιφέρεια Λάτιο, με κύρια πόλη την Ρώμη, και 1.083 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στο Βένετο.

Η περιφέρεια της Ρώμης ετοιμάζεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5:00 το πρωί. Το μέτρο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ισχύσει από την Παρασκευή.

Τα αυξημένα περιστατικά στη Ρώμη αναγκάζουν τις αρχές να προχωρήσουν στη λήψη νέων μέτρων. Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας λοιπόν, από αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας για τις ώρες που προαναφέρθηκαν.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα, το 50% των μαθητών του Λυκείου θα παρακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα μέσω τηλεκπαίδευσης. Το ποσοστό αυξάνεται μέχρι και το 75% για τους φοιτητές των πανεπιστημίων στο Λάτιο. Ο προφανής στόχος των μέτρων αυτών είναι ο περιορισμός της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, και του προέδρου της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου η κυκλοφορία θα απαγορεύεται σε όλη την συγκεκριμένη περιφέρεια από τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνον για λόγους εργασίας και για επείγοντες λόγους υγείας με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

«Συμφωνώ με το σενάριο των πιο περιοριστικών μέτρων στη Λομβαρδία. Μίλησα γι’ αυτό με τον πρόεδρο Ατίλιο Φοντάνα και τον δήμαρχο του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, και θα εργασθούμε μαζί τις επόμενες ημέρες προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Σπεράντσα. «Ο εχθρός δεν έχει ακόμη ηττηθεί, κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού πρέπει να αντιμετωπισθεί με ύψιστη επαγρύπνηση», τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος, σε δηλώσεις του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments