Ελλάδα

Αν το φτάσουμε κλείνουμε – Τι είναι το 5% που οδηγεί άμεσα στο lockdown

Αν το φτάσουμε κλείνουμε – Τι είναι το 5% που οδηγεί άμεσα στο lockdown
Lockdown Ελλάδα: Τι προβλέπεται μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις περιοχές που είναι σε αυξημένη επιτήρηση επιβάλλεται η χρήσης μάσκας παντού ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 12:30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι της λογικής ενός δεύτερου Lockdown, αποκλείοντας προς ώρας αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της πορείας του ιού.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» αυτό που απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι το ποσοστό των θετικών δειγμάτων επί των τεστ που γίνονται καθημερινά. Χθες, το ποσοστό αυτό ήταν στο 3,2% και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν φτάσει στο 5% η χώρα θα οδηγηθεί σε καθολικό lockdown όπως συνέβη την άνοιξη. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη στήλη πάντως η Ελλάδα έχει φτάσει ακόμη και στο 4% των θετικών δειγμάτων επί των τεστ. Αυτό που καθησυχάσει αυτή την ώρα τις υγειονομικές Αρχές, παρά τα διαδοχικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων είναι παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων και δεν υπάρχει εκρηκτική αύξηση, αντίστοιχη των κρουσμάτων.

«Εκείνο που έχει σημασία, όπως μου εξήγησαν οι ειδικοί, είναι ότι από τα 24.000 και πλέον τεστ που έγιναν και γίνονται μόνον ένα ποσοστό 3,2% βγήκε θετικό. Ίσως να μην το γνωρίζατε αλλά τόσο οι Λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις, είχαν βάλει ως όριο όταν άρχισαν τα τεστ να μην ξεπεράσουν τα θετικά δείγματα το 5%. Τότε, εάν το ξεπερνούσαν, ήταν πολύ πιθανόν να αποφασίζονταν σκληρότερα μέτρα ίσως και καθολικό lockdown. Η αλήθεια είναι ότι πλησιάσαμε το 5% (φθάσαμε στο 4%), αλλά ποτέ έως τώρα δεν το ξεπεράσαμε. Έτσι γλιτώσαμε, έως τώρα το καθολικό lockdown» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα.

Ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό προανήγγειλε ο Πέτσας

Δεν προβλέπεται σύντομα χαλάρωση των μέτρων που θα ισχύσουν από το Σάββατο (24/10), σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα. Όπως ανέφερε στο Mega ο κ. Πέτσας, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων σκληρών μέτρων αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» και «πορτοκαλί» επίπεδο κινδύνου.

Πρόκειται για μέτρα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «τελευταίας ευκαιρίας», καθώς από τα στοιχεία για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναδεικνύονται καθημερινά νέα ρεκόρ και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που θα φέρει το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας στα όριά του. Τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία του κορονοϊού, μέσω του διαγγέλματός του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης αφορούν τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές και αποτελούν: την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 έως τις 05:00. Τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα (06:00) του Σαββάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments