Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Απίστευτος συνωστισμός στο κέντρο της πόλης [pics+vid]

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Απίστευτος συνωστισμός στο κέντρο της πόλης [pics+vid]
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Νέοι, διαιρεμένοι σε παρέες που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα δέκα άτομα ευχαριστήθηκαν το τελευταίο βράδυ «ελευθερίας» τους.

Παρά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο συνωστισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (23 Οκτωβρίου) στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ήταν φοβερός.

Νέοι, διαιρεμένοι σε παρέες που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα δέκα άτομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του grtimes, ευχαριστήθηκαν το τελευταίο βράδυ «ελευθερίας». Όμως, λόγω των νέων συστάσεων, το εν λόγω συμβάν δεν πέρασε απαρατήρητο από τις αρμόδιες Αρχές, αφού κλιμάκια της αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο περίπου στη 01.00 π.μ.

Αστυνομικοί με μηχανές και περιπολικά ζητούσαν από τους νέους να απομακρυνθούν από το σημείο, προειδοποιώντας τους παρευρισκόμενους με ηχητικό μήνυμα από τα μεγάφωνα των περιπολικών, ότι για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται ο συνωστισμός και πρέπει να απομακρυνθούν.

Μετά την αστυνομική επέμβαση στο σημείο, ο προαύλειος χώρος της εκκλησίας αποσυμφορήθηκε, ενώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη παρέμεινε στο σημείο έως ότου βεβαιωθούν πως οι παρευρισκόμενοι απομακρυνθήκαν.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα οι παρέες… μετακόμισαν σε άλλα σημεία στον κέντρο της πόλης, όπως στο πλακόστρωτο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, στο πάρκο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις προσπάθειες να πείσουν τους νεαρούς να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να ενημερώνουν πως από το βράδυ του Σαββάτου τίθεται σε ισχύ και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο

Ξεκινά σήμερα Σάββατο 24 Οκτωβρίου η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα από σήμερα στις 06.00 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05 .00το πρωί ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (μάσκα παντού) σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα νέα μέτρα ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τη λοίμωξη Covid-19, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) ενώ για να δείτε αναλυτικά τα ισχύοντα μέτρα και τις εξελίξεις αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments