Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Yπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε δέκα ημέρες – Πάνω από 200.000 σε 24 ώρες

Ευρώπη κορωνοϊός: Yπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε δέκα ημέρες – Πάνω από 200.000 σε 24 ώρες
Ευρώπη κορωνοϊός: Οι κυβερνήσεις της ηπείρου βλέπουν τον αριθμό των μολύνσεων να αυξάνεται διαρκώς.

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, για την ακρίβεια δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε και για πρώτη φορά ξεπέρασε την περασμένη Πέμπτη τα 200.000 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters, με πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Να αναφέρουμε πως η Ευρώπη κατέγραψε 100.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου και σύμφωνα με το AFP, συνολικά στην ήπειρο έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού και περισσότεροι 258.000 θάνατοι από τη νόσο covid-19. Η Ευρώπη ως περιφέρεια καταγράφει περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την Ινδία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί την ώρα που χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Βοσνία κατέγραψαν την Πέμπτη (22 Οκτωβρίου) τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Αυτή η αύξηση πάντως, φαίνεται να οφείλεται εν μέρει στη διενέργεια πολύ περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, με τον παγκόσμιος απολογισμός των μολύνσεων να ανέρχεται στα 41,91 εκατομμύρια κρούσματα την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, η περασμένη Τετάρτη ήταν η ημέρα με τον υψηλότερο ημερήσιο συνολικό αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, 422.835. Εξάλλου, μέχρι σήμερα η Ευρώπη καταγράφει σχεδόν το 19% των παγκόσμιων κρουσμάτων και περίπου το 22% των παγκόσμιων θανάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη

Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία, Βόρεια Αγγλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και Πορτογαλία είναι οι χώρες σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, με τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη. Νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, περιορισμοί στις μετακινήσεις, μερικό lockdown, κλείσιμο σχολείων και απαγόρευση συναθροίσεων είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν σκεφτεί οι κυβερνήσεις των παραπάνω ευρωπαϊκών χωρών, σε συνεργασία φυσικά με τους αρμόδιους επαγγελματίες υγείας, προκειμένου να περιορίσουν την πορεία του κορωνοϊού και τον ρυθμό μετάδοσής του.

Ακολουθεί και ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές στην Ευρώπη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments