Διεθνή

Μπομπ Κέιν: Η μέρα που γεννήθηκε ο “μπαμπάς” του Μπάτμαν

Μπομπ Κέιν: Η μέρα που γεννήθηκε ο “μπαμπάς” του Μπάτμαν
Μπομπ Κέιν: Ο θρυλικός κομίστας δημιούργησε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον κόσμο του θεάματος.

Οι άνθρωποι που αγαπάνε τους σούπερ ήρωες έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον Μπάτμαν. Το alter ego του Μπρους Γουέιν αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές στο χώρο του θεάματος. Όπως όλοι οι ήρωες ξεκίνησαν από τις σελίδες των κόμικς. Και πριν η λευκή σελίδα γίνει ένας μαγικός κόσμος κάποιος έπρεπε να συλλάβει την ιδέα. Στην περίπτωση του Μπάτμαν αυτός ήταν ο θρυλικός κομίστας Μπομπ Κέιν που γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915.

Το κανονικό του όνομα ήταν Ρόμπερτ Καν, αλλά στα 18 του χρόνια αποφάσισε να πάρει το αλλάξει σε Μπομπ Κέιν. Το 1936 ξεκίνησε να δουλεύει σαν σχεδιαστής κόμικς και μόλις τρία χρόνια αργότερα είχε χτίσει ένα καλό όνομα στο χώρο του. Αυτό ανάγκασε την DC να του εμπιστευτεί μια δύσκολη αποστολή. Να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Σούπερμαν που μέχρι τότε ήταν ο κορυφαίος ήρωας της εταιρίας.

Η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Μπάτμαν

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο Κέιν εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Μπάτμαν από τον  Ζορό (πλούσιος playboy και μασκοφόρος ήρωας), τον Shadow (σκοτεινός σούπερ ήρωας) και του Δράκουλα (νυχτερίδα). Το όνομα Μπρους Γουέιν που είναι το πραγματικό όνομα του χαρακτήρα προήλθε από τον Σκοτσέζο βασιλιά Robert the Bruce και τον στρατηγό της αμερικάνικης επανάστασης Anthony Wayne. Η αρχική στολή του Μπατμαν ήταν κόκκινη και φορούσε μια μάσκα.

Μετά τις συζητήσεις του με τον Bill Finger που ανέλαβε να γράψει τις ιστορίες, έκανε τη στολή γκρι, πρόσθεσε την κάπα με σχήμα φτερών νυχτερίδας και έβαλε full face μάσκα με κεραίες. Παρά την τεράστια επιτυχία του Batman, ο Finger πέθανε φτωχός και χωρίς να αναγνωρισθεί ως συνδημιουργός του χαρακτήρα. Ο Κέιν, χρόνια αργότερα, εξέφρασε τη λύπη του αλλά ούτε τότε του έδωσε τα credits του συνδημιουργού.

Όντως ο δημιουργός του ήρωα είχε πάντα άποψη για τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν. Ιδιαίτερη αδυναμία είχε στον Άνταμ Γουέστ που ήταν ο πρώτο ηθοποιός που φόρεσε ποτέ στη στολή του σπουδαίου σούπερ ήρωα. Μάλιστα έδωσε ένα σημείομα στον ηθοποιό που έλεγε “στον φίλο μου Άνταμ που έδωσε πνοή ζωής στο δημιούργημα της πένας και του μελανιού μου”.

Φυσικά όταν ο χαρακτήρας μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει τους ηθοποιούς. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο αγαπημένος του ήταν ο Βαν Κίλμερ. Βέβαια δεν ήταν στη ζωή όταν ο Κρίστιαν Μπέιλ ανέλαβε το ρόλο. Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι ήταν αυτός που πρότεινε τον Τζακ Νίκολσον για το ρόλο του Τζόκερ στον “Batman” του 1989 του Τιμ Μπάρτον.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Μπομ Κέιν παντρεύτηκε την ηθοποιό Ελίζαμπεθ Σάντερς η οποία είχε μικρούς ρόλους στα “Batman Returns (1992), Batman Forever (1995), and Batman & Robin (1997). Στις 3 Νοεμβρίου του 1998 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 έχοντας δει το γιγάντωμα του δημιουργήματός του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments