Ελλάδα

Γενικό lockdown αν ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων

Γενικό lockdown αν ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων
Lockdown Ελλάδα: Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων είναι πιθανό να φτάσει πολύ σύντομα το όριο που οδηγεί τη χώρα σε καραντίνα.

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι έχουν θέσει στο «τραπέζι» τις προτάσεις τους προκειμένου τα νέα μέτρα που θα χρειαστεί τυχόν να έρθουν, να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Στη Γαλλία τα κρούσματα ήταν πάνω από 41.000, στο Βέλγιο πάνω από 13.000, στην Ολλανδία πάνω από 11.000, στην Πορτογαλία πάνω από 3.000. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ευτυχώς οι Έλληνες ακούν τους ειδικούς και στη συντριπτική πλειοψηφία τους εφαρμόζουν τα μέτρα. Ας τηρούμε λοιπόν, τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι για να μην πάμε σε σκληρότερα», είχε τονίσει, μιλώντας στο κανάλι του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με την κατάσταση της χώρας μας όσο αφορά στο θέμα του κορωνοϊού, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ελπίδα στα νέα μέτρα

Στη ερώτηση δημοσιογράφου τι θα γίνει στην περίπτωση που τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας ξεπεράσουν τα 1.000, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Με τα μέτρα που πήραμε επιδιώκουμε να μην υπάρξει επιθετική αύξηση των κρουσμάτων αλλά να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στα επίπεδα που είναι σήμερα». Μάλιστα, στη συνέχεια ο κος Πέτσας διαβεβαίωσε τους πολίτες πως το καθολικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι. «Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα που έστειλε στους πολίτες αυτό δεν είναι επιλογή του», συμπλήρωσε.

Και μπορεί για την ώρα να έχουμε γλιτώσει ένα επώδυνο και για τους πολίτες, αλλά και για την οικονομία γενικό lockdown, μα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιο ότι δεν θα έρθει. Και αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί καθημερινά οι αρμόδιοι να παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά όλα τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με το ιικό φορτίο και το πώς αυτό κατανέμεται. Οι ειδικοί σημειώνουν με νόημα ότι αν φτάσουμε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων την ημέρα, τότε δεν θα υπάρχουν άλλα περιθώρια και το γενικό lockdown θα είναι μονόδρομος.

Στα πόσα κρούσματα οδηγούμαστε σε καραντίνα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα μάλιστα, ο αριθμός αυτός είναι τα 2.000 κρούσματα την ημέρα. Και μπορεί σήμερα το νούμερο αυτό να μοιάζει μακρινό, μα δεν είναι τόσο. Γιατί όλα τα μοντέλα προβλέψεων συμφωνούν ότι με τους ρυθμούς που εξαπλώνεται ο ιός, τα 2.000 κρούσματα την ημέρα θα έρθουν σε λιγότερο από έναν μήνα. Ελπίδα όλων είναι ότι τα νέα μέτρα (μάσκα παντού και νυχτερινό lockdown) θα κατορθώσουν να αναχαιτίσουν τη δυναμική της επιδημίας και θα δούμε σε δύο εβδομάδες, τα πρώτα σημάδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments