Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση των κρουσμάτων

Ιταλία κορωνοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση των κρουσμάτων
Ιταλία κορωνοϊός: Τα νένα μέτρα αφορούν στη λειτουργία των καφέ - εστιατορίων, των σχολείων καθώς και των μετακινήσεων.

Νέα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση των κρουσμάτων από κορωνοϊό αναμένεται να ανακοινώσει η ιταλική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με καινούριους περιορισμούς, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των νέων μολύνσεων από τον ιό. Το διάταγμα, σύμφωνα με ό,τι δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις 18.00 το απόγευμα. Και τελικά, παρά την αρχική αντίθετη πρόταση, αποφασίσθηκε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις Κυριακές.

Περίπου 20.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την Παρασκευή (23 Οκτωβρίου) στην Ιταλία, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, ένα εθνικό ρεκόρ. Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 500.000 μολύνσεις και έχουν καταγραφεί 37.000 θάνατοι από την αρχή της επιδημίας. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μάλιστα, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει εκ νέου lockdown, το οποίο έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία, όπως αυτό που είχε τεθεί σε ισχύ την άνοιξη.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Στο κείμενο των μέτρων που έχει διαρρεύσει στον ξένο Τύπο, δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια. Γίνεται παράλληλα, σύσταση στους Ιταλούς πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βγαίνουν εκτός του δήμου στον οποίο ζουν, μόνον όταν παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται τηλεοπτική συνέντευξη τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, με λεπτομερή αναφορά στους νέους αυτούς περιορισμούς, οι οποίοι θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα (26 Οκτωβρίου) μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.

Επεισόδια ακροδεξιών για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δεκάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές στην Ιταλία που διαμαρτύρονταν για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας συγκρούστηκαν με την αστυνομία τη νύχτα του Σαββάτου (24 Οκτωβρίου) προς Κυριακή στο κέντρο της Ρώμης, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Περίπου 200 διαδηλωτές που ανήκαν στη νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova πέταξαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Οι διαδηλωτές στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, περίμεναν μέχρι ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα, όταν και ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας, για να ρίξουν πυροτεχνήματα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, να βάλουν κουκούλες και να ρίξουν αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον της αστυνομίας. Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την απόφαση που ελήφθη αυτή την εβδομάδα για την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές: της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης. Στη Νάπολη αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν νεαροί που ήταν αντίθετοι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments