Ελλάδα

Αυτές οι περιοχές είναι ένα βήμα πριν το lockdown

Αυτές οι περιοχές είναι ένα βήμα πριν το lockdown
Τοπικά lockdown: Αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα ισχύοντα μέτρα το επόμενο βήμα είναι το τοπικό lockdown, με το οποίο ήδη «φλερτάρουν» κάποιες περιοχές

Δεν φαίνεται να υποχωρεί η έξαρση του ιού στην χώρα μας και τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ σε μια σειρά περιοχές. Το αν θα ληφθούν παραπάνω μέτρα είναι ανοιχτό ζήτημα και εξετάζεται μέρα με την μέρα, χωρίς να αποκλείονται τα τοπικά lockdown.

Το Σάββατο η χώρα μας έσπασε νέο αρνητικό ρεκόρ με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 935 νέα περιστατικά του φονικού ιού. Αυτό έφερε μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και που αφορούν τον περιορισμό της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 το βράδυ αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως επισημαίνεται από τους επιστήμονες οι δύο εβδομάδες από το ξεκίνημα των νέων μέτρων θα δείξει τα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι ο ιός έχει περίοδο επώασης 7-10 ημέρες, που σημαίνει ότι κάποιος που νοσεί τότε δείχνει συμπτώματα.

Σέρρες και Γιάννενα φλερτάρουν με τον κόκκινο συναγερμό

Αρκετές περιοχές της χώρας είναι στο όριο του lockdown. Μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στις Σέρρες όπου ανακοινώθηκαν νέα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του ιού. Η πόλη της Μακεδονίας όπως και τα Ιωάννινα είναι λίγο πριν την «κόκκινη» ζώνη στον χάρτη. Θυμίζουμε ότι σε καθεστώς lockdown είναι ήδη η Καστοριά και η Κοζάνη.

Τα επόμενα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και νέα μέτρα σε περίπτωση που αυτά που εφαρμόζονται δεν έχουν αποτελέσμα. Το σημαντικό είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού όπου εντοπίζεται υψηλό ιικό φορτίο. Αυτό ισχύει ήδη σε νομούς που βρίσκονται σε καθεστώς lockdown.

Ακόμη ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίασης νωρίτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα. Ήδη στο Παρίσι καφέ και εστιατόρια κλείνουν στις 9 ενώ στην Ιταλία κατεβάζουν ρολά από τις 6 το απόγευμα.

Στο τραπέζι είναι ακόμη και ο περιορισμός των μετακινήσεων των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών. Πρόκειται για κάτι που ισχύει κατά κόρον σε χώρες του εξωτερικού και δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Πότε θα πέσει στο τραπέζι το καθολικό λοκντάουν

Η εναλλακτική του καθολικού λοκντάουν έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να την αποφύγουμε. Ήδη η Γαλλία συζητάει την πιθανή εφαρμογή του μέτρου, ενώ και στην Ελλάδα επιστήμονες σημειώνουν πως αν φτάσουμε τα 2000 κρούσματα την μέρα, το καθολικό λοκντάουν θα είναι μονόδρομος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments