Ελλάδα

Δικηγόρος Παππά: «Δεν έχω γνώση που βρίσκεται, δεν έχουμε επαφές»

Δικηγόρος Παππά: «Δεν έχω γνώση που βρίσκεται, δεν έχουμε επαφές»
Δικηγόρος Παππά: Συνειδητή χαρακτήρισε την επιλογή του καταδικασθέντα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, να φυγοδικήσει, ο δικηγόρος του.

Στην εξαφάνιση του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του. «Δεν υπάρχει ποινή για φυγόποινο, αλλά για αυτόν που τον υποθάλπει» τόνισε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης. Παράλληλα, έκανε λόγο για «συνειδητή επιλογή» του Παππά να φυγοδικήσει.

«Δεν ξέρω αν παρακολουθείτο, πιστεύω ότι η ΕΛ.ΑΣ. ό,τι έκανε το έκανε πολύ διακριτικά» εκτίμησε στη συνέχεια.

«Δεν έχω γνώση που βρίσκεται ο κ. Παππάς. Ειλικρινώς δεν ξέρω που είναι, το λέω στα ίσα. Το Σαββατοκύριακο δεν είχα επαφή. Εκείνο το οποίο αποφασίστηκε, αποφασίστηκε μετά την έκδοση της απόφασης στις 7 Οκτωβρίου. Μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν είχα επαφή. Είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο δεν ξέραμε την απόφαση νωρίτερα. Του είπα τι σημαίνει να φύγεις, τι κίνδυνους έχεις.

Αυτή η δίκη είχε μία ιδιαιτερότητα κράτησε 5,5 χρόνια, συν περίπου 19 μήνες πριν, και αναμένεται για να καθαρογραφθεί η απόφαση και να επαναπροσδιοριστεί το Εφετείο, δεν θα κρατήσει λιγότερο από το χρόνο κι αν η επόμενη απόφαση του Εφετείου κρατήσει 3,5 με 4 χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας γύρω στα 4,5 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αν κρατηθεί εξαιτίας της μακράς δίκης θα έχει εκτίσει την ποινή του» κατέληξε ο κ. Σταυριανάκης.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί τον αναζητούν σε Αττική, Ιωάννινα και όχι μόνο. Από σπίτια μέχρι και μοναστήρια. Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως, οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς απενεργοποίησε τα κινητά τηλέφωνα του για να μην εντοπιστεί, ενώ τα ίχνη του αναζητά και η Interpol καθώς δόθηκε σήμα για την εξαφάνισή του. Για την εξαφάνιση του Παππά ξέσπασε κόντρα στη Βουλή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρήσατε ότι επιτέλους η Αστυνομία και ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Στην ουσία ζητάτε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθήσουμε έναν κατηγορούμενο που ήταν μέχρι προχθές ο Παππάς. Όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον Κώστα Μπάρκα του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά:

«Βγαίνει ο κ. Μπαλάσκας και λέει τους έχουμε στα μάτια μας τους καταδικασμένους, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να φύγουν. Ο κ. Παππάς κ. Οικονόμου που βρίσκεται; Γνωρίζετε; Τον συλλάβατε; Είναι τρεις μέρες τώρα που ο Παππάς είναι αλλού. Δεν ξέρετε που είναι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments