Ελλάδα

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Θερίζει ο ιός τους υγειονομικούς – Νέα κρούσματα σε Ιπποκράτειο και Αττικόν

Κορωνοϊός νοσοκομεία: Θερίζει ο ιός τους υγειονομικούς – Νέα κρούσματα σε Ιπποκράτειο και Αττικόν
Κορωνοϊός νοσοκομεία: Αυξάνονται συνεχώς οι μολύνσεις από κορωνοϊό σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Μεγαλώνει η λίστα των υγειονομικών που έχουν προσβληθεί από τον Sars-cov-2, με τις περιγραφές των ίδιων να συγκλονίζουν. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι νοσούντες προέρχονται κυρίως από νοσοκομεία αναφοράς. Συγκεκριμένα, 14 κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Αττικόν, τρία στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και ένα στο νοσοκομείο Καβάλας, με το καμπανάκι κινδύνου να χτυπά ξανά.

Στο Αττικόν έχουν προσβληθεί με τον ιό 6 τραυματιοφορείς, 1 τεχνικός και 7 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Μάλιστα, μία γυναίκα που εργάζεται εκεί, νοσηλεύεται. Επίσης, στο Ιπποκράτειο βρέθηκε 1 νοσηλεύτρια θετική στο αναισθησιολογικό τμήμα και κατά την ιχνηλάτηση 2 ακόμη γιατροί θετικοί. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και 1 νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικόν περιγράφει την εμπειρία της και συγκλονίζει:

«Αισθάνθηκα κατά την εισαγωγή μου ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου. Και όμως δεν είμαστε ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα παρά τις υποσχέσεις» αναφέρει σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Στη νοσηλεύτρια που νοσεί αναφέρθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη. «Δυστυχώς ο ιός μπήκε στο σπίτι μας… Το πρώτο κρούσμα σε συνάδελφο στο ΤΕΠ είναι γεγονός! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς και να ισχύει ξανά ο θεσμός της καραντίνας ζητά η ΠΕΟΔΗΝ.

“Αισθανόμαστε πια οι υγειονομικοί ότι είμαστε στο έλεος του θεού. Κάθε ημέρα έχουμε νέα κρούσματα συναδέλφων που προσβάλλονται από τον ιό. Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά ο θεσμός της καραντίνας αλλά τίποτα. Ο ΕΟΔΥ άλλαξε τις οδηγίες. Τεστ κάνουν μόνο όσοι εκτίθενται στον ιό και συνεχίζουν τη δουλειά αν και ξέρουμε ότι τα τεστ δεν δείχνουν αμέσως μετά τη μόλυνση. Θέλουμε επίσης να μεγαλώσουν και να αερίζονται οι στάσεις των νοσηλευτών» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments