Πολιτική

Νίκος Φίλης για Κεραμέως: Μεμφόμαστε την υπουργό Παιδείας

Νίκος Φίλης για Κεραμέως: Μεμφόμαστε την υπουργό Παιδείας
Νίκος Φίλης για Κεραμέως: Στην χθεσινή του τοποθέτηση στην Βουλή, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε έντονη κριτική στην υπουργό Παιδείας και σημείωσε ότι η πρόταση μομφής αφορά και την ίδια.

Στο στόχαστρο του Νίκου Φίλη βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της εκπαίδευσης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών απευθύνεται και στην Νίκη Κεραμέως για τα πεπραγμένα της στο υπουργείο Παιδείας.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πρόταση μομφής αφορά προφανώς το σύνολο των υπουργών και πρώτο απ’ όλους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Μεμφόμαστε την κυρία Κεραμέως για το νόμο της που αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Για το 1 εκατομμύριο παιδιά που έχει στοιβάξει σε υπερπληθή τμήματα. Για τα 100.000 παιδιά σε τάξεις από 26 έως και πάνω από 30 μαθητές. Για τις «δουλειές» που κάνει με την αμερικάνικη πολυεθνική CISCO.

»Που ετοιμάζεται -για πρώτη φορά στα χρονικά- να διεξάγει εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών χωρίς ψηφοδέλτια, αφού, όλες οι παρατάξεις και η ΔΑΚΕ απέσυραν τις υποψηφιότητές τους, καταγγέλλοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία που μεθοδεύει το υπουργείο Παιδείας».

Kαταγγελία αλλά και αίτημα προσωρινής διαταγής κατέθεσαν την Πέμπτη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έξι φυσικά πρόσωπα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. «Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) θα γίνουν Σάββατο 7 Νοέμβρη με ηλεκτρονική ψηφοφορία» είχε διαμηνύσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σε πρόσφατη συνάντησή τους για το κρίσιμο ζήτημα της για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ηλεκτρονικής και όχι διά ζώσης, ψηφοφορίας σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Παρά την επιμονή ωστόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) για τη διεξαγωγή των εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια προχώρησαν σε δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αντίστοιχα, τόσο στην ΔΟΕ όσο και στην ΟΛΜΕ. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτή την κίνηση συμφώνησε και η φιλοκυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε.

Ωστόσο, το υπουργείο αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι θα προχωρήσει στις 7 Νοέμβρη στις ηλεκτρονικές «εκλογές» χρησιμοποιώντας πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια ενώ με νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των σωματείων και τη λήψη των αποφάσεων τους και ειδικά της απόφασης για απεργία στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου να συρρικνώσει και να αδυνατίσει έως παραλύσει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων.

Οι εκπαιδευτικοί από τη μεριά τους αντιτείνουν ότι μετά την απόσυρση των ψηφοδελτίων, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να ακυρώσουν ΤΩΡΑ και τυπικά τις διαδικασίες (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κ.λπ.) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοεμβρίου και να αποσύρουν την αντίστοιχη ΥΑ.

Σε περίπτωση που δεν το κάνει ή προβεί σε νέες μεθοδεύσεις για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας», οι παρατάξεις θα καλέσουν μαζικά σε μη συμμετοχή και μαζική αποχή από την οποιαδήποτε απόπειρα ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments