Ελλάδα

Ελεύθερη Ώρα: Καταδίκη της εφημερίδας για τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο

Ελεύθερη Ώρα: Καταδίκη της εφημερίδας για τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο
Ελεύθερη Ώρα: Με τριετή φυλάκιση και πρόστιμο 20.000 ευρώ καταδικάστηκε ο εκδότης της εφημερίδας για το τρανσφοβικό και ομοφοβικό πρωτοσέλιδο του 2017.

Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο είχε κυκλοφορήσει στις 11/10/2017, και αναφερόταν στην ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου που προέβλεπε την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών. Το αισχρό και κατάπτυστο αυτό πρωτοσέλιδο έβριζε χυδαία τους βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο, αλλά και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Μάλιστα προέτρεπε σε βία εναντίον τους, για το γεγονός ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ.

Ο τίτλος ήταν αυτός: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους”, “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ”, “ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ “ΑΔΕΛΦΗ”» και το δικαστήριο έβγαλε καταδικαστική απόφαση για τριετή φυλάκιση στον διευθυντή της εφημερίδας και πρόστιμο 20.000 ευρώ με τριετή αναστολή.

Η δίωξη ασκήθηκε για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 927/79 με ακραία ομοερωτοφοβική και τρανσφοβική ρατσιστική στοχοποίηση που προκαλούσε μίσος καθώς και προτροπή σε χρήση βίας κατά ομοερωτικών και διεμφυλικών ατόμων στις 11 Οκτωβρίου 2017, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και μήνυση δικηγόρου Άγη Τάτση προς τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο, διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα»

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη μήνυση: «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων.»

Να σημειωθεί ότι το πρωτοσέλιδο είχαν καταδικάσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωση είχε εκδώσει και το «Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ», που καταδίκαζε απερίφραστα το ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ενώ ζητούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ο νόμος για την αλλαγή ταυτότητας φύλλου χαιρετήθηκε από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και θεωρήθηκε ιστορική στιγμή για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα.

Δυνάμει του πρόσφατου Νόμου 4491/2017, δίνεται πλέον η δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί, δηλαδή, να αιτηθεί, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο του τόπου της κατοικίας του, την μεταβολή του φύλου με το οποίο είναι δηλωμένος στην Ληξιαρχική Πράξη γέννησης και να δηλώσει το επιθυμητό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments