Ελλάδα

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό έξω από τον Πειραιά

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό έξω από τον Πειραιά
Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με ένα εμπορικό λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο Πολεμικό Ναυτικό. Ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ συγκρούστηκε με αυτό του Πολεμικού Ναυτικού λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα κοντά στη Σαλαμίνα. Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 8 και για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη σύγκρουση των δυο πλοίων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τα ρυμουλκά του λιμενικού καθώς το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει καταστραφεί η πρύμνη του πολεμικού πλοίου “Καλλιστώ” χωρίζοντας το στα δυο. Σύμφωνα με το λιμενικό, το εμπορικό πλοίο έβγαινε από την Cosco στο Κερατσίνι και άγνωστο πως έπεσε πάνω στο “Καλλιστώ”. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται επιχείρηση προκειμένου να μη βυθιστεί το πλοίο καθώς ήδη έχει πάρει κλίση προς το βυθό της θάλασσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει πλήρωμα 27 ατόμων.

Περιτυλίχτηκε το πλήρωμα

Λίγο μετά τις 9 έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να σωθεί το πλοίο προκειμένου να ρυμουλκηθεί για να επισκευαστεί. Ωστόσο το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς η κλίση που έχει πάρει το “Καλλιστώ” είναι μεγάλη.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»: Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Περισσότερα σε λίγο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments