Κόσμος

Stamen Grigorov: Η Google τιμά τον γιατρό που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο

Stamen Grigorov: Η Google τιμά τον γιατρό που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο
Stamen Grigorov: Η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στον γιατρό που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο
Stamen Grigorov: Η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στον γιατρό που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο

Η Google συνηθίζει να αφιερώνει τα Doodles της σε σημαντικές προσωπικότητες ή γεγονότα που έχουν σημαδέψει τον κόσμο. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Stamen Grigorov. Πρόκειται για τον Βούλγαρο γιατρό και μικροβιολόγο ο οποίος το 1905 ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο. Δηλαδή τον μικροοργανισμό που προκαλεί τη ζύμωση του γιαουρτιού. Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς ο Griforov ήρθε στη ζωή στις 27 Οκτωβρίου 1878 στο χωριό Στούνεν Ίζβορ της δυτικής Βουλγαρίας.

Ο Stamen Grigorov ήταν ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε τα οφέλη του γιαουρτιού και της ευεξίας που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό και αποφάσισε να το ερευνήσει. Έτσι το 1905 ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο, έναν μικροοργανισμό σε σχήμα ράβδου που προκαλεί τη ζύμωση στο γιαούρτι, ενώ την ίδια περίοδο τέθηκε επικεφαλής του τοπικού νοσοκομείου στην περιοχή Τραν της Βουλγαρίας, όπου και γεννήθηκε. Έναν χρόνο αργότερα, το 1906, δημοσίευσε μια έκθεση, μέσω της οποίας έκανε λόγο για χρήση της πενικιλίνης ώστε να καταπολεμηθεί η φυματίωση. Για την υπόλοιπη ζωή του εργάστηκε ως γιατρός σώζοντας χιλιάδες ζωές.

Δείτε το σχετικό Doodle

Λίγα λόγια για τα Doodle της Google

Το Google Doodle είναι μια ειδική, προσωρινή και μοναδική τροποποίηση του λογότυπου στις αρχικές σελίδες της Google προς τιμήν διαφόρων γιορτών, γεγονότων, επιτευγμάτων και ατόμων.Το πρώτο Google Doodle τιμούσε το φεστιβάλ Burning Man το 1998 και σχεδιάστηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν για να ειδοποιήσει τους χρήστες για την απουσία τους σε περίπτωση που οι διακομιστές δεν ανταποκρίνονταν. Τα επόμενα Doodle σχεδιάζονταν με σύμβαση μέχρι το 2000, όταν ο Πέιτζ και ο Μπριν ζήτησαν από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Ντένις Χουάνγκ (Dennis Hwang) να σχεδιάσει ένα λογότυπο για την Ημέρα της Βαστίλης. Από τότε, μια ομάδα υπαλλήλων που ονομάζονται Doodlers οργανώνουν και δημοσιεύουν τα Doodles.

Αρχικά, τα Doodles δεν ήταν κινούμενα ούτε είχαν υπερσυνδέσμους, ήταν απλά εικόνες με κείμενο που εμφανίζονταν περνώντας από πάνω τους το ποντίκι που περιγράφει το θέμα. Τα doodles αυξήθηκαν σε συχνότητα όσο και σε πολυπλοκότητα από τις αρχές του 2010. Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο Doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό Doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα Doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του Doodle. Έως το 2014, η Google είχε δημοσιεύσει πάνω από 2.000 περιφερειακά και διεθνή Doodles σε όλες τις ιστοσελίδες της, που συχνά φιλοξενούν καλλιτέχνες, μουσικούς και προσωπικότητες

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments