Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown

Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown
Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE δήλωσε ότι η χώρα μας μπορεί να μειώσει τα κρούσματα και χωρίς να πάει σε δεύτερο lockdown.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν δείξει μεγάλη αύξηση. Πλέον η χώρα μας κινείται σε νούμερα πριν πριν από μερικούς μήνες έμοιαζαν απλησίαστα. Τα συνεχόμενα ρεκόρ νέων μολύνσεων ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Πλέον η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 12:30 το βράδυ, ενώ ισχύει πάντα η τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Η λήψη των παραπάνω μέτρων δεν είναι το μοναδικό που είναι διατιθεμένη να κάνει η κυβέρνηση. Όλοι ελπίζουν ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά η ιδέα ενός δεύτερου γενικού Lockdown πλανάται πάντα στην ατμόσφαιρα. Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές ότι δεν γίνεται να μπούμε στην καρδιά του χειμώνα με τόσο υψηλά κρούσματα καθώς τότε η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Την ώρα που αρκετοί επιστήμονες τονίζουν ότι το επόμενο στάδιο είναι η καραντίνα, ο Ηλίας Μόσιαλος έχει άλλη άποψη.

“Μπορούμε και χωρίς Lockdown”

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE υποστήριξε ότι η χώρα μας μπορεί να καταφέρει να μειώσει τα κρούσματα χωρίς να μπει σε καραντίνα για δεύτερη φορά. Παράλληλα τόνισε ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, που παρουσιάζουν πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά. «Είναι γνωστή η συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθήσουμε: χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, πλύσιμο των χεριών και καλός αερισμός των κλειστών χώρων», τόνισε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής του London School of Economics.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από την πολιτεία για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού. «Δεν θα πρέπει να γίνει νέο lockdown, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την υγεία», πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος, εξηγώντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία της χώρας. «Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη. Έχουμε όμως χρόνο για να αποφύγουμε αναπόφευκτες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικό lockdown», συμπλήρωσε ο καθηγητής του LSE αναφερόμενος στον κορωνοϊό και την έξαρση στα κρούσματα στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments