Ελλάδα

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Στο «κόκκινο» από την Πέμπτη Σέρρες και Ιωάννινα

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Στο «κόκκινο» από την Πέμπτη Σέρρες και Ιωάννινα
Κορωνοϊός νέα μέτρα: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν από αύριο το πρωί για τις Σέρρες και τα Ιωάννινα, καθώς η επιδημία είναι σε έξαρση στις συγκεκριμένες περιοχές.

Συναγερμός έχει σημάνει σε Σέρρες και Ιωάννινα καθώς αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού. Παρά τις προσπάθειες τις τοπικής αυτοδιοίκησης οι μολύνσεις βρίσκονται σε έξαρση και για τον λόγο αυτό, από αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6:00 το πρωί οι δύο περιοχές θα ανεβούν στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Κοινώς θα μπουν σε “κόκκινο” συναγερμό και σε ένα μίνι lockdown. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται ήδη Καστοριά και Κοζάνη. Στο επίπεδο 4 προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία σε:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση- επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και διέλευσης με όχημα (drive through)
  • Παιδότοποι
  • Κάθε είδους αθλητικών αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια – Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Γι τις μεταφορές προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μεταφοράς, 65% σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι 1 επιβάτης σε taxi, περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα.

Νίκος Χαρδαλιάς: “Η κατάσταση είναι κρίσιμη”

Κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή. “Πρέπει τώρα άμεσα να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο. Δηλαδή στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο επίπεδο 4 και στο επίπεδο 3” σημείωσε και ανακοίνωσε:

“Με απόφαση της αρμόδιας για τον χάρτη επιτροπής επιδημιολόγων που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6:00 το πρωί, η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που διαπιστώθηκε, τόσο από τα τεστ του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, όσο και από τα στοχευμένα τεστ που διενεργήθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή από υγειονομικά συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας σε μεγάλες μονάδες και επιχειρήσεις, και παρά τις όποιες άοκνες, πραγματικά άοκνες προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων και των στελεχών της αυτοδιοίκησης της περιοχής τις τελευταίες ημέρες, ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνά από το “πορτοκαλί” επίπεδο 3, στο “κόκκινο” επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6:00 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού. Παρά την πρόθεσή μας να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων από την προηγούμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή συρροή σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, τα σημερινά διάσπαρτα κρούσματα και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των τελευταίων 48 ωρών που καταδεικνύουν μεγάλη μετακίνηση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Ενότητας, οι Σέρρες περνούν από το επίπεδο 3, στο επίπεδο 4.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το οποιοδήποτε περιθώριο στον ιό να εξαπλωθεί περαιτέρω και εντατικοποιούμε τα μέτρα για να προστατέψουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, των Σερρών, της Νάξου και της Ροδόπης αλλά κυρίως της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, που δείχνουν να πιέζονται από υψηλά επιδημιολογικά φορτία τις τελευταίες ημέρες, να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε απόλυτο συναγερμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments