Ελλάδα

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης
Πέτρος Κουναλάκης θάνατος: Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ο εκλιπόντας σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, ενώ από νεαρή ηλικία υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΑΡ και βουλευτής του Συνασπισμού από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις θέσεις του κόμματος έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, την οποία ο ίδιος υποστήριζε.

«Αισθάνομαι ξένος με τις επιλογές και την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΝ», είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Το αίτημα για την απλή αναλογική έχει αποσυνδεθεί από την επιδίωξη της συμμετοχής στην διακυβέρνηση. Τίθεται, απλά, σαν ηθικό πρόβλημα δίκαιης κατανομής των βουλευτικών εδρών. Κινδυνεύει, δε, να χάσει την υποστήριξή του από τον λαό, που πάντοτε το συνέδεε με τις συμμαχικές κυβερνήσεις και τη συμμετοχή της Αριστεράς, προκειμένου να ασκηθεί πολιτική κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης» πρόσθετε και υπογράμμιζε πως:

«Από όσα σας είπα καταλαβαίνετε ότι αισθάνομαι ξένος με τις επιλογές και την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΝ. Είμαι υποχρεωμένος να πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θα τις γνωστοποιήσω με συνεντεύξεις ή μέσω παραπολιτικών σχολίων, αλλά στα όργανα του κόμματος».

Στην παρακάτω φωτογραφία με τη Μαρία Δαμανάκη

Ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. «Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων», όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ανάρτηση για τον χαμό του έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. «Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ανιδιοτελής, μαχητικός, ζεστός άνθρωπος. Βαθύς γνωστής της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και της διεθνούς πολιτικής. Μεγάλη απώλεια για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο τον οποίο υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments