Ελλάδα

Θεσσαλονίκη επεισόδια: Προσπάθησαν να κάνουν παρέλαση – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Θεσσαλονίκη επεισόδια: Προσπάθησαν να κάνουν παρέλαση – Τραυματίστηκε αστυνομικός
Θεσσαλονίκη επεισόδια: Προσπάθησαν να κάνουν παρέλαση στην συμπρωτεύουσα. Τραυματίστηκε αστυνομικός.

Ομάδα ατόμων προσπάθησε να παρελάσει στη Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Είναι γνωστό ότι οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου έχουν ματαιωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ωστόσο κάποιοι φάνηκε ότι θέλησαν να αγνοήσουν την απόφαση. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων που δεν υπάκουσαν στις οδηγίες και επέμειναν να παρελάσουν.

Την ίδια ώρα, επεισόδια σημειώθηκαν στις 10:30 το πρωί, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε ομάδα ατόμων και αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, περίπου 30 άτομα επιχείρησαν να κινηθούν προς την πλατεία Ελευθερίας και από εκεί να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να τους εμποδίσουν, δεδομένου ότι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 εκδόθηκε σχετική απόφαση για απαγόρευση παρελάσεων και συγκεντρώσεων από πολίτες. Αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ αλλά και ομάδες ΟΠΚΕ απώθησαν τα άτομα, τα οποία νωρίτερα είχαν προπηλακίσει αστυνομικό της Ασφάλειας.

Ακολούθησε νέα εντολή του κέντρου επιχειρήσεων που ζητούσε τη σύλληψη όσων ατόμων συμμετείχαν στην συγκέντρωση. Καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν τα άτομα ένας υπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε στον ώμο, έπειτα από πτώση. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις.

Ένταση και στην πλατεία Συντάγματος

Όπως αναφέρεται, μια μερίδα ατόμων παρά τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι, με αποτέλεσμα η Ελληνική Αστυνομία να μην τους αφήσει. Παρά την απαγόρευση με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, τα εκατό με εκατό πενήντα περίπου άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα. svg%3E

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επρόκειτο για μια μικρή ομάδα οι οποίοι αρνούνταν και να φορέσουν τη μάσκα τους αλλά η αστυνομία παρενέβη για να τους διαλύσει και όταν αυτοί αρνήθηκαν, προχώρησε σε προσαγωγές. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προκληθεί σάλος από τις αναρτήσεις για τη «μεγαλειώδη» διαδήλωση που υποστήριζαν ότι θα πραγματοποιούσαν. Τελικά δεν κατάφεραν όπως φάνηκε να συγκεντρωθούν αρκετοί ούτε για «κανονική» διαδήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments