Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Προς μερικό lockdown λόγω του ιού – Ποια νέα μέτρα ισχύουν

Γερμανία κορωνοϊός: Προς μερικό lockdown λόγω του ιού – Ποια νέα μέτρα ισχύουν
Γερμανία κορωνοϊός: Υπάρχει η ανάγκη να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός του Νοεμβρίου με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Σε νέα μέτρα φαίνεται πως κατέληξαν ομοσπονδία και κρατίδια με τους δραστικούς περιορισμούς επαφών να ισχύουν από τις 2 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δραστικός περιορισμός επαφών από τις 2 Νοεμβρίου και πιθανότατα για όλη τη διάρκεια του μήνα αναμένεται να επιβληθεί σε ολόκληρη τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων, των οποίων η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη, συμφωνούν στην ανάγκη να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός Νοεμβρίου, ξεκινώντας μάλιστα από τις 2 Νοεμβρίου και όχι τις 4 του μήνα, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.

Σκοπός, όπως φέρεται να δήλωσε η κα Μέρκελ στην τοποθέτησή της, είναι να «σπάσουμε το δεύτερο κύμα». «Πρέπει να δράσουμε τώρα!», τόνισε.  Μάλιστα, όπως αναφέρει η BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ξεκαθάρισαν ήδη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι προκειμένου να αναπληρώσει μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ εφτά και δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μήνα lockdown.

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Bild για την απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ;

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι το νέο σχέδιο ομοσπονδίας και κρατιδίων προβλέπει σε πρώτη φάση την παραμονή σχολείων και παιδικών σταθμών σε λειτουργία. Εξάλλου, όπως είχε φανεί από την αρχή, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήθελε να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα είχε εντός της ημέρας με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τον ερχόμενο μήνα στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί η διασπορά του φονικού ιού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, όπως γράφει και η εφημερίδα Bild.

Πρόκειται για ένα σχέδιο απόφασης για τη σύνοδο αυτή, το οποίο επικαλείται η Bild και αναφέρει ότι η Μέρκελ στόχευε στο να καταλήξουν σε συμφωνία με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων για να κλείσουν και τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και να περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.

Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, σύμφωνα με ό,τι προσθέτει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο για αυτό θα παρουσιαστεί. Στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, συμπληρώνει η Bild ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments