Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στη χώρα – 264 θύματα σε 24 ώρες

Ισπανία κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στη χώρα – 264 θύματα σε 24 ώρες
Ισπανία κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ θανάτων σημείωσε η Ισπανία στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ισπανία καθώς το δεύτερη κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα μόλυνσης κορωνοϊού, καθώς και 267 θάνατοι.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα της Ιβηρικής.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων της νόσου έχει φτάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.298 νεκρούς επί συνόλου 1.116.738 μολύνσεων στην ισπανική επικράτεια. Στην κορύφωση του πρώτου  κύματος, στα τέλη Μαρτίου, η Ισπανία θρηνούσε σχεδόν 900 θανάτους καθημερινά.

Μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων και των νεκρών, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου την εγκαθίδρυση με άμεση ισχύ της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για μια διάρκεια άνω των 6 μηνών στη χώρα, όπως και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η «κατάσταση ανάγκης» θα έχει αρχική διάρκεια 15 ημερών. Ωστόσο, ο Σάντσεθ ανέφερε πως θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να «την παρατείνει έως τις αρχές Μαΐου» και συγκεκριμένα την 9η Μαΐου.

Αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι καταρχήν θα διαρκεί από τις 23:00 έως τις 06:00, με τις 17 αυτόνομες κοινότητες της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν ή να καθυστερούν κατά μία ώρα την έναρξη ή τη λήξη της, ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά. «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι ακραία… είναι η σοβαρότερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα», είπε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος. Υπό αυτό το πρίσμα, «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνιστά το αποτελεσματικότερο μέτρο για να κάμψουμε την καμπύλη των μολύνσεων», επισήμανε.

Σημειώνεται πως η Ισπανία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η πρώτη χώρα της , και η έκτη παγκοσμίως, που πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19, την ώρα που ο Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μετά την εμφάνισή του στην Ισπανία, είναι ήδη υψηλότερος, στα τρία εκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments