Ελλάδα

Κατερίνα Καρνάρου: Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη Ελληνίδα σε ηλικία 115 ετών

Κατερίνα Καρνάρου: Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη Ελληνίδα σε ηλικία 115 ετών
Κατερίνα Καρνάρου: Καταγόταν από τα Κρέστενα και η ταυτότητά της έγραφε ότι γεννήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1905.

Πέθανε σε ηλικία 115 ετών η Κατερίνα Καρνάρου, η οποία ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το patrisnews.com η Κατερίνα Καρνάρου γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905 στο Γρύλλο Κρεστένων, έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα και στη συνέχεια επέστρεψε στα Κρέστενα τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της.

Για να καταλάβουμε τι είχε ζήσει: ήταν 8 χρόνων όταν έληξαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ήταν 13 ετών όταν έληξε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ήταν 17 ετών στη Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν 39 ετών όταν έφυγαν οι ναζί κατακτητές από την Ελλάδα και 62 όταν έγινε η Χούντα των Συνταγματαρχών. Δείτε την Κατερίνα Καρνάρου σε ένα βίντεο από το 2019:

Ποια είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Η Κάνε Τανάκα είναι Ιαπωνέζα υπεραιωνόβια. Είναι το γηραιότερο ζωντανό πρόσωπο στον κόσμο από τις 22 Ιουλίου 2018, με τον θάνατο της επίσης Ιαπωνέζας Τσίγιο Μιγιάκο σε ηλικία 117 ετών. Η Κάνε Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1903 στο χωριό Καζούκι (σήμερα γνωστό ως Φουκουόκα) στο νομό Φουκουόκα στην Ιαπωνία, στο νότιο νησί Κιούσου. Η Τανάκα γεννήθηκε πρόωρα και μεγάλωσε με μητρικό γάλα από γυναίκες άλλες από τη μητέρα της.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε σε κατάστημα πώλησης κέικ ρυζιού με τον σύζυγό της Χιντέο. Μετά το θάνατο του Χιντέο και του γιου της κατά τη διάρκεια του πολέμου, συνέχισε να εργάζεται στο κατάστημα πριν συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 63 ετών. Στη δεκαετία του 1970, επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει πολλούς συγγενείς.

Στην ηλικία 103, η Τανάκα διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και επιβίωσε. Όταν ήταν 107 ετών, ο γιος της έγραψε ένα βιβλίο γι ‘αυτήν, το οποίο συζητά τη ζωή και τη μακροζωία της και τιτλοφορείται “Καλοί και κακοί χρόνοι”. Στο 113, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το ιαπωνικό κανάλι TNC από τον οίκο ευγηρίας που διέμενε, δήλωσε: «Από τότε που ήρθα μέχρι τώρα, δεν έχω άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσω σκληρότερα».

Η KBC (Kyushu Asahi Broadcasting) πήρε συνέντευξη από αυτήν το Σεπτέμβριο του 2017, όταν ήταν 114 ετών. Την εποχή του θανάτου της Τσίγιο Μιγιάκο, η Τανάκα διέμενε σε γηροκομείο στο Χιγκάσι-κου, στο νομό Φουκουόκα. Ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση και συνήθιζε να περνά την μέρα της παίζοντας το επιτραπέζιο παιχνίδι Οθέλλο και λαμβάνοντας σύντομες βόλτες στους διάδρομους της εγκατάστασης. Τα χόμπι της περιλαμβάνουν καλλιγραφία και υπολογισμούς. Αποδίδει την οικογένεια, τον ύπνο και την ελπίδα ως τα μυστικά της για τη μακροζωία. Τον Ιούλιο του 2018 είπε ότι θα ήθελε να ζήσει άλλα 5 χρόνια.

Η Τανάκα τρώει τρόφιμα όπως το ρύζι, μικρά ψάρια και σούπα και πίνει πολύ νερό, μια δίαιτα που είπε ότι ακολούθησε από την ηλικία των 112 ετών. Καταναλώνει επίσης γλυκά, τρία κουτιά κονσερβοποιημένου την ημέρα, θρεπτικά ποτά και ανθρακούχα ποτά. Ο Γκάρι Φουνάκοσι, συγγενής της, δήλωσε στην San Diego Union-Tribune ότι η Τανάκα αποδίδει τη μακροζωία της στην πίστη της στους θεούς Κάμι της Σιντοϊστικής θρησκείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments