Ελλάδα

ΜέΡΑ25 για ενίσχυση καναλιών: «Επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα η λίστα Πέτσα»

ΜέΡΑ25 για ενίσχυση καναλιών: «Επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα η λίστα Πέτσα»
ΜέΡΑ25 για ενίσχυση καναλιών: Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή της να ενισχύει ξανά τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την επιλογή της να ενισχύσει ξανά τα κανάλια με ανακοίνωσή του έκανε το ΜέΡΑ25. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: Το ΜέΡΑ25 αντιτίθεται με κάθε μέτρο κρατικής ενίσχυσης των τηλεοπτικών ΜΜΕ, ο οποίος όχι μόνο δεν βλάφθηκε από την πανδημία, αλλά βγήκε και ενισχυμένος. Ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης και Ενημέρωσης οφείλει να σπάσει. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

«Η λίστα Πέτσα επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα. Αυτή τη φορά θα δοθούν δύο εκατομμύρια ΜΟΝΟ στα κανάλια. Τα κανάλια πού:

  • Καταλαμβάνουν δημόσιο αγαθό (τηλεοπτικές συχνότητες)
  • Υποχρεούνται σε ΔΩΡΕΑΝ προβολή κοινωνικών μηνυμάτων
  • ΔΕΝ επλήγησαν από την πανδημία όσο ο χάρτινος Τύπος
  • Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες του «φιλοδωρήθηκαν» με αναβολή πληρωμής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Για να το κάνουμε σαφές, το κράτος πριμοδοτεί τα κανάλια εις διπλούν: με το να μην εισπράτει τα οφειλόμενα για τη χρήση της τηλεοπτικής συχνότητας, και με «ζεστό χρήμα» δύο εκατομμυρίων. Η σκανδαλώδης αυτή πριμοδότηση, αποσκοπεί τελικά στην αντίθετη από τη διακηρυγμένη πρόθεση: Αντί ενημέρωσης, οι πολίτες θα λαμβάνουν ακόμα πιο ασφυκτικά ελεγχόμενη ειδησεογραφία, με έμφαση στα θέματα που θέλει η κυβέρνηση να προβάλει, και με πλήρη συσκότιση οποιουδήποτε θέματος ή φωνής δύναται να βλάψει την εικόνα της.

Με τα δημόσια ΜΜΕ υπό ασφυκτικό έλεγχο, το ΕΣΡ αδρανοποιημένο και τα ιδιωτικά κανάλια ουσιαστικά εξαγορασμένα, η Ενημέρωση, βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, δένεται με απολυταρχικό τρόπο στο άρμα του κυβερνώντος κόμματος. Το ΜέΡΑ25 αντιτίθεται με κάθε μέτρο κρατικής ενίσχυσης των τηλεοπτικών ΜΜΕ, ο οποίος όχι μόνο δεν βλάφθηκε από την πανδημία, αλλά βγήκε και ενισχυμένος. Ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης και Ενημέρωσης οφείλει να σπάσει. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας είχε απαντήσει σε αντίστοιχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Η αλήθεια είναι ότι: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο θεσπίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», καθώς και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 14 για την νέα καμπάνια ενημέρωσης, συζητήθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Πριν από έναν μήνα! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί αλλά δεν το είδαν!

Τηλεοπτικό μήνυμα για τον κορωνοϊό ως δωρεάν κοινωνικό μήνυμα προβάλλεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στις 21 Οκτωβρίου 2020 ενέκρινε την δωρεάν μετάδοση ενός τηλεοπτικού μηνύματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας από 22-10-2020 έως και την 22-04-2021. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το είδαν!» τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments