Ελλάδα

Μπακογιάννης επίθεση Γαλλία: Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το σιντριβάνι της Ομόνοιας

Μπακογιάννης επίθεση Γαλλία: Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το σιντριβάνι της Ομόνοιας
Μπακογιάννης επίθεση Γαλλία: Ο δήμαρχος Αθήνας έκανε ανάρτηση στο Instagram.

«Η πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό της χώρας που της έδωσε το σύγχρονο ευρωπαϊκό της πρόσημο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθήνας για την επίθεση με τους τρεις νεκρούς στη Νίκαια της Γαλλίας. Στην ανάρτησή του, επίσης, αναφέρει τη ρήση του Ρήγα Φεραίου: «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».

Με απόφαση Μπακογιάννη, το σιντριβάνι πήρε τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Δείτε την ανάρτηση Μπακογιάννη και το σχετικό βίντεο, στο Instagram:

Ανάρτηση για την επίθεση στη Γαλλία έκανε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του σημειώνει: «Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Πλήρης αλληλεγγύη με τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι». Δείτε την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

Μήνυμα υπέρ της Γαλλίας έστειλε και το υπουργείο Εξωτερικών, που μέσω Twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την ειδεχθή επίθεση στη Νίκαια. «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή επίθεση στη Νίκαια. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας. Είμαστε ενωμένοι ενάντια στη βία και το μίσος» τόσο στα ελληνικά όσο και στα γαλλικά.

Δείτε την ανάρτηση του ΥΠΕΞ

«Μια ακόμη φορά η χώρα μας χτυπήθηκε από μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συμπολίτες μας έπεσαν στη Νίκαια, στη βασιλική της Παναγίας. Είναι η Γαλλία που δέχτηκε την επίθεση», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments