Ελλάδα

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Τότε το χειμερινό ωράριο

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Τότε το χειμερινό ωράριο
Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του χειμερινού νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να ισχύει για τους καταναλωτές το νυχτερινό τιμολόγιο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος για τη χειμερινή περίοδο, με τη ΔΕΗ να υπενθυμίζει στους πελάτες της όσα ισχύουν. Για τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων νησιών λοιπόν, το ωράριο είναι από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα και από τις 05:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 08:00 το πρωί.

Για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά το μειωμένο τιμολόγιο ξεκινά να εφαρμόζεται από τις 3:30 το μεσημέρι έως τις 17:30 το απόγευμα και από τις 02:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 08:00 το πρωί.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της παράλληλα πως, το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον, εκτός για τους πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν από το 1988 και δεν έχουν ζητήσει αλλαγή του μέχρι τώρα ή διαμένουν στις περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνική υποδομή του δικτύου διανομής, δηλαδή δεν υπάρχει το σύστημα ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Σημειώνεται πως όσοι καταναλωτές επιθυμούν να ενταχθούν στο οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση, θα πρέπει:

  • Να επισκεφθούν το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί τους ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική τους ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ τους, ώστε:
  • Να υποβάλουν σχετική αίτηση.
  • Να καταβάλουν 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή τους στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.
  • Να επισκεφθούν οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ, έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ τους, ώστε να υπογράψουν νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά τους

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η χειμερινή περίοδος αρχίζει την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την 30ή Απριλίου. Ως εκ τούτου και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η θερινή περίοδος είναι μεταξύ 1ης Μαΐου και 31ης Οκτωβρίου, από τις 23:00 μέχρι και τις 07:00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ (τηλ/ 800-900-1000), καθώς και στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments