Τεχνολογία

Apple: Ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης

Apple: Ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης
Apple: Η γνωστή εταιρία σχεδιάζει να απεμπλακεί πλήρως από την Google.

Η Google έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μηχανή αναζήτησης που έχει στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει υπολογιστής ή Smartphone που να μη χρησιμοποιεί την αναζήτηση της Google. Το μεγάλο όπλο της εταιρίας είναι ότι παραμένει η προεπιλεγμένη αναζήτηση σε εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλή υπόθεση. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Apple κοστίζει ακριβά.

Μία πρόσφατη αναφορά αποκάλυψε πως η Google πληρώνει $12 δισεκατομμύρια την Apple για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Safari. Φαίνεται όμως πως παρόλο που μιλάμε για τεράστια ποσά, η Apple σκέφτεται μακροπρόθεσμα και θεωρεί πως θα είναι καλύτερα αν αναπτύξει κάτι δικό της. Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα αναφορά των Financial Times, η Apple θέλει να αναπτύξει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να μειώσει την εξάρτησή της από την Google και να γίνει πιο ανεξάρτητη, ειδικότερα τώρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες περί μονοπωλίου από την κυβέρνηση.

Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Apple

Η Apple ενισχύει τις προσπάθειές της να αναπτύξει τη δική της μηχανή αναζήτησης καθώς οι αμερικανικές Αρχές περί μονοπωλίου απειλούν τις πληρωμές δισεκατομμυρίων που κάνει η Google για να εξασφαλίσει την κύρια θέση της στα iPhone. Σε μία αλλαγή που πρόσεξαν λίγοι στην τελευταία έκδοση του λογισμικού του iPhone, στο iOS 14, η Apple ξεκίνησε να δείχνει τα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης και links απευθείας σε websites όταν οι χρήστες αναζητούσαν κάτι από την home screen τους.

Αν η Apple αποφασίσει να προχωρήσει μόνη της στον κόσμο της ψηφιακής αναζήτησης, θα είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη προσπάθεια. Η Google διαθέτει χρόνια εμπειρίας και δεδομένων που βελτιώνουν συνέχεια τη μηχανή αναζήτησής της, ενώ άλλες εταιρίες όπως η Microsoft δεν είχε ιδιαίτερη τύχη με το Bing. Βέβαια η Apple είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο καθώς αν καταφέρει να εντάξει το Apple Search στο οικοσύστημα της τότε θα καταφέρει να κερδίσει τους χρήστες της δημιουργώντας ένα πλήγμα στην Google.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments