Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: «Η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολλών»

Βασίλης Κικίλιας: «Η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολλών»
Βασίλης Κικίλιας: «Οι πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και τους ειδικούς στην περίοδο της κρίσης» τόνισε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του για τον κορωνοϊό.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που “χτυπά” τη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «η συνολική συνισταμένη της προσπάθειάς μας θα δείξει πόσο θα αντέξει το σύστημα, η χώρα, σε μια τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας που μαστίζει όλο τον πλανήτη».

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι», ο υπουργός ανέφερε πως “η Πολιτεία και οι επιστήμονες παίρνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα” ωστόσο “η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει πλέον σε κίνδυνο την υγεία των πολλών”. Όπως σημείωσε, πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς σε περιόδους κρίσης.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας απεύθυνε έκκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία και με υποκείμενα νοσήματα να προσέχουν πολύ περισσότερο, «είναι επιβεβλημένο να αυτοπροστατευθούμε».

“Εμείς ενισχύουμε το εθνικό σύστημα υγείας καθημερινά με ΜΕΘ και προσωπικό, αναδιαρθρώνουμε τα νοσοκομεία μας· ωστόσο, το σύστημα δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες”, απάντησε ερωτώμενος για την κατάσταση του συστήματος και ζήτησε “να συγκρίνουμε το βάρος της πίεσης τού να φοράμε μάσκα, σε σχέση με τους επαγγελματίες Υγείας που βρίσκονται όλη μέρα στα νοσοκομεία και προσπαθούν να σώσουν τις ζωές μας”. “Οι κανόνες που έχουν ορίσει η Πολιτεία και η Εκκλησία ισχύουν για όλους, είπε και πρόσθεσε πως όσον αφορά τα ΜΜΜ γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια” κατέληξε ο υπουργός.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα:

Θυμίζουμε πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.547 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. Από αυτά, τα 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34.299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

  • Τα 4.003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 12.552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, αναφέρθηκαν δέκα ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι. Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 228 (37.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments