Πολιτική

Κουτσούμπας κορωνοϊός: «Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης»

Κουτσούμπας κορωνοϊός: «Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης»
Κουτσούμπας κορωνοϊός: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επικρίνει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Την κυβέρνηση επικρίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, για τη διαχείρισή της για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του με αφορμή την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης».

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από τη “μάσκα” της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο, είναι όλη δική της. Και μόνο αυτή μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ευθύνης του λαού.

Είναι σαφές πλέον ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, από μόνα τους, δεν μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα αν δεν συνδυαστούν με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Αν δεν συνδυαστούν επιπλέον με μέτρα στα Μέσα Μεταφοράς, στα σχολεία, αλλά και στους χώρους δουλειάς που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να κωφεύει! Οι εργαζόμενοι μαζικά, μαχητικά μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους».

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνουν γνωστά από τον ίδιο τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» είπε, ανάμεσα σε άλλα, στο Υπουργικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments