Ελλάδα

Αυτά είναι τα 2 παιδιά που χάθηκαν στον σεισμό της Σάμου

Αυτά είναι τα 2 παιδιά που χάθηκαν στον σεισμό της Σάμου
Σεισμός Σάμος: Θλίψη στην τοπική κοινωνία στο Βαθύ, από τον τραγικό θάνατο δύο μαθητών, θυμάτων του ισχυρού σεισμού στο νησί

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος δύο ανήλικων μαθητών στη Σάμο, που καταπλακώθηκαν από τοίχο ο οποίος κατέρρευσε σε σοκάκι στο Βαθύ, μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Πρόκειται για ένα αγόρι 17 ετών και ένα κορίτσι 15 ετών, τον Άρη και την Κλαίρη, που επέστρεφαν μαζί μετά το σχολείο στα σπίτια τους, όπως κάθε μέρα. Σύμφωνα με όσα λένε κάτοικοι του νησιού, τα δύο παιδιά ήταν δεμένα μεταξύ τους, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και για αυτό βρέθηκαν οι δυο τους στο στενό σοκάκι, όπου έμελλε να βρουν τραγικό θάνατο.

Στο νησί της Σάμου είναι όλοι συντετριμμένοι από την τραγωδία που χτύπησε τις δύο οικογένειες, ενώ το Βαθύ είναι από τις περιοχές που προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άφησε το χτύπημα του σεισμού.

Στο βίντεο φαίνονται τα μπάζα που κατέρρευσαν και έπεσαν πάνω τους. Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

 «Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές» – Τα συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο των δύο παιδιών

Ανάρτηση στο twitter για τον θάνατο των δυο παιδιών από τον σεισμό στη Σάμο έκανε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Τα συλλυπητήρια και των υπόλοιπων πολιτικών

Αλέξης Τσίπρας: «Τα λόγια αυτές τις ώρες είναι φτωχά»

Τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό των παιδιών, εξέφρασε και ο Αλέξης Τσίπρας: «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα πρωτίστως για την κοινωνία της Σάμου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Δυστυχώς, ο σεισμός που έγινε αισθητός νωρίς το μεσημέρι σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας, αποδείχθηκε φονικός. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τα λόγια αυτές τις ώρες είναι φτωχά. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και την ειλικρινή μου συμπαράσταση σε όλο το νησί».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων»

«Τα συλλυπητήρια και η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη. Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα», δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ευχή μας οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού», σημειώνει η ΠτΔ, μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Προεδρίας στο twitter.

Φώφη Γεννηματά: «Απέραντη θλίψη για τα δύο αδικοχαμένα παιδιά μας στη Σάμο»

Τη θλίψη της για όσα συμβαίνουν σε Σάμο και Σμύρνη μετά τον μεγάλο σεισμό που «χτύπησε» το μεσημέρι της Παρασκευής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Σε ανάρτησή της, η επικεφαλής του Κινήματος αλλαγής ανέφερε: «Απέραντη θλίψη για τα δύο αδικοχαμένα παιδιά μας στη Σάμο. Η σκέψη και η αγωνία μας είναι απόψε και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Στην καταστροφή, τα σύνορα και οι διαφορές υποχωρούν. Κουράγιο στους πληγέντες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments