Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο 17χρονα παιδιά από κατάρρευση τοίχου

Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο 17χρονα παιδιά από κατάρρευση τοίχου
Σεισμός στη Σάμο: Δύο 17χρονα παιδιά καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε και ανασύρθηκαν νεκρά.

Νεκρά είναι τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά τον σεισμό στη Σάμο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, μετά τον σεισμό, δύο παιδιά 15 και 17 ετών που κατευθύνονταν προς την παραλία πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου. Οι διασώστες και το ΕΚΑΒ απεγκλώβισαν τα δύο παιδιά και προς το παρόν είναι άγνωστη η κατάσταση της υγείας τους.

Κατέρρευσαν κτίρια στο Καρλόβασι και το Βαθύ

ύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον οχτώ τραυματίες, ενώ ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τις ακτές λόγω των μίνι τσουνάμι που έχουν δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι από τοπικά μέσα, ο κόσμος δεν μπαίνει στα σπίτια του.

Θυμίζουμε ότι ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου, σε εστιακό βάθος στα 12 περίπου χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του νησιού. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τρομακτικές είναι οι εικόνες στην Τουρκία όπου υπάρχουν καταρρεύσεις πολυκατοικιών με πολλούς εγκλωβισμένους και τέσσερις τουλάχιστον νεκρούς.

Δείτε φωτογραφίες από τη Σάμο

Δείτε βίντεο

Οι προειδοποιήσεις των σεισμολόγων

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης εκτιμά ότι τον κύριο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ αναμένεται να ακολουθήσει πλούσια και ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα και είχε μικρό εστιακό βάθος. Ο κ. Τσελέντης προειδοποίησε ότι αναμένουν αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παλιά κτίρια για να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί ατόμων σε έναν νέο μετασεισμό.

Για τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση μίλησε και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε για την πιθανότητα μικρού τσουνάμι. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το επίκεντρό του ήταν στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Υπάρχει ένα υποθαλάσσιο ρήγμα. Κάθε σεισμική δόνηση μας βάζει σε σκέψεις. Ως φαινόμενο, εκ των πραγμάτων μας ανησυχεί» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για υψηλό κυματισμό, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η παραμονή κοντά σε παράκτιες περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές στο νησί της Σάμου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το βήμα της Βουλής μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε: «Ας ευχηθούμε να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η πρώτη ενημέρωση που έχω από την κυβέρνηση είναι πως υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments