Πως Να

Πώς να διατηρήσω φρέσκο το ψωμί

Πώς να διατηρήσω φρέσκο το ψωμί
Φρέσκο ψωμί: Με αυτούς τους τρόπους μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Σε όλους μας αρέσει το ψωμί και ακόμα περισσότερο όταν είναι φρέσκο. Αλλά πολλές φορές καταλήγουμε να καταναλώνουμε προηγούμενων ημερών.

Και επειδή ο χρόνος μας μπορεί να είναι περιορισμένος και να μην προλαβαίνουμε να αγοράζουμε ψωμί κάθε ημέρα, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το διατηρούμε φρέσκο ακόμα και αν το έχουμε πάρει πριν από μερικές ημέρες.

Σε ψωμιέρα

Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερο καιρό, εάν σκουπίσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες ξίδι. Και αν επιλέξετε να κρατήσετε το ψωμί σας σε θερμοκρασία δωματίου, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το σημείο που θα το τοποθετήσετε. Πρέπει να είναι μακριά από μυρωδιές, υγρασίες και ήλιο. Για αυτό και η ψωμιέρα είναι μια πολύ καλή λύση μιας και κρατά κλεισμένο σε σκοτεινό χώρο το προϊόν, επιτρέποντας να αερίζεται αλλά να μην στεγνώνει κιόλας.

Σε μια πετσέτα

Αν δεν έχετε ψωμιέρα, το μυστικό κρύβεται στο ότι θα πρέπει να το τυλίξετε με μια καθαρή και στεγνή υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας μακριά από την υγρασία και τα πολλά φώτα. Για αυτό πάρτε μια υφασμάτινη σακούλα για το ψωμί σας. Από την άλλη, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να χρησιμοποιήσετε μια παλιά καθαρή μαξιλαροθήκη, με χοντρό ύφασμα για να αποθηκεύετε το ψωμί σας ενώ αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίποτα από τα παραπάνω, η χάρτινη σακούλα είναι μια καλή λύση.

Στην κατάψυξη

Τοποθετείτε το ψωμί στο κάτω ράφι. Αν το βάλετε στην κατάψυξη, μπορείτε να το έχετε κόψει σε φέτες από την αρχή ώστε να βγάζετε κάθε φορά όσο θέλετε. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ψωμιού σας, αν δεν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα καθημερινά, είναι η κατάψυξη, όπου συντηρείται καλύτερα. Μάλιστα, αν κόψετε σε μερίδες και καταψύξετε το ψωμί που χρειάζεστε καθημερινά, θα έχετε φρέσκο ζεστό ψωμί την ώρα που το θέλετε. Απλά τυλίξτε καλά με μεμβράνη τροφίμων ολόκληρη τη φρατζόλα και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστείτε, δεν χρειάζεται απόψυξη. Απλά βγάλτε το από την κατάψυξη, βρέξτε με νερό και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments