Ελλάδα

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Επικήρυξαν με 100.000 ευρώ τους δράστες της επίθεσης

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Επικήρυξαν με 100.000 ευρώ τους δράστες της επίθεσης
Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους δράστες του πρωτοφανούς προπηλακισμού

Σοκ και ντροπή στο πανελλήνιο προκάλεσε η εικόνα του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ με την ταμπέλα κρεμασμένη στο λαιμό του να γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Μετά από τον πρωτοφανή προπηλακισμό του από τους καταληψίες των πανεπιστημίων η κυβέρνηση αποφάσισε να επικηρύξει τους δράστες.

Όποιος δώσει πληροφορίες και στοιχεία τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, θα μπορεί να πάρει χρηματική αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει η κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Θα εξασφαλιστεί η ανωνυμία 

Με την ΚΥΑ προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» στις 29 Οκτωβρίου, όταν εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Όποιος πολίτης έχει πληροφορίες για οτιδήποτε σχετικό, μπορεί να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Το αποτρόπαιο συμβάν

Υπενθυμίζεται ότι τη φωτογραφία, η οποία συνοδεύτηκε από μακροσκελές κείμενο, δημοσίευσε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, και έφερε την υπογραφή «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης». Η χθεσινή επίθεση έγινε στις 11.30 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι εκτός του πανεπιστημιακού χώρου μπήκαν στο Ίδρυμα κατευθυνόμενοι προς τα γραφεία της διοίκησης. Αιτιολόγησαν τη βίαιη εισβολή τους ως διαμαρτυρία για τις εκκενώσεις καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

Οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη έσπασαν τον υπολογιστή του, κατέστρεψαν έγγραφα και αντικείμενα αξίας, και προκάλεσαν φθορές στο γραφείο της Γραμματείας του πρύτανη και έξω από το γραφείο του αντιπρύτανη. Σημειώνεται ότι πριν από 20 μέρες άγνωστοι είχαν εισβάλει και στο κτίριο της Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκαλώντας ζημιές, χωρίς όμως να επιτεθούν σωματικά στη διοίκηση και σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments