Οικονομία

Κορωνοϊός εργασία: Πόσες θέσεις χάθηκαν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Κορωνοϊός εργασία: Πόσες θέσεις χάθηκαν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
Κορωνοϊός εργασία: Η Ελλάδα είναι από τις χώρες της Ευρώπης που έχασαν τις λιγότερες θέσεις.

Ο κορωνοϊός άλλαξε άρδην τα δεδομένα στο χώρο της εργασίας στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Η Ελλάδα κατέχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά την προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Αυτό πιστοποιούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Μετά την Τσεχία η χώρα μας είχε τις λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας εν μέσω πανδημίας και ήταν μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες: Το ποσοστό των απωλειών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ήταν συγκεκριμένα 1.4%. Πρωταθλήτρια ήταν η Τσεχία που είχε τις μικρότερες απώλειες θέσεων εργασίας σε ποσοστό μόλις 1.1%. Καλές επιδόσεις κατέγραψαν επιπλέον η Κροατία, η Πολωνία και η Κύπρος που συμπλήρωσαν την πεντάδα των χωρών με τις λιγότερες απώλειες, δηλαδή, κάτω του 2%.

Ποιες χώρες έχασαν τις περισσότερες θέσεις εργασίας

Τα υψηλότερα ποσοστά απωλειών και συγκεκριμένα μεγαλύτερα από 4.5% είχαν η Ισπανία (7.7%), η Ιρλανδία (6.3%) και η Αυστρία (4.9%). Όπως και σε όλες χώρες της ΕΕ, οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους στο δεύτερο τρίμηνο, ο οποίος ήταν τριπλάσιος σε σχέση με τους υψηλόμισθους. Σκοπός της έρευνας της Eurostat είναι η παροχή πληροφοριών που θα επιτρέψουν στους υπεύθυνους για την άσκηση πολιτικής να εκτιμήσουν τις συνέπειες της COVID -19 στην κατανομή εισοδημάτων το 2020.

Ποια είναι τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα και την ΕΕ

Όσον αφορά το μείζον θέμα της ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που αφορούν στον Μάιο του 2020 το σχετικό ποσοστό ήταν 17% από 15,7% τον Απρίλιο του 2020.Στο 7,9%, ήταν η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2020 από 7,7% τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στην ΕΕ το ποσοστό ήταν 7,2% τον Ιούλιο, από 7,1% τον Ιούνιο.  Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 336.000 στην ΕΕ και κατά 344.000 στην ευρωζώνη

Να σημειωθεί πως το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Σεπτέμβριο 2020 κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλό θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης κατά +38.529 θέσεις εργασίας, αλλά και την ΕΛΣΤΑΤ, όπου για τον μήνα Ιούλιο 2020 κατέγραψε γενικό ποσοστό ανεργίας 16,8%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments