Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός – Τρεις θάνατοι σε λίγες ώρες

Ελλάδα κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός – Τρεις θάνατοι σε λίγες ώρες
Ελλάδα κορωνοϊός: Μεγαλώνει ο θλιβερός απολογισμός για τη χώρα μας.

Τρεις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν την Κυριακή (1 Νοεμβρίου) τη μάχη με τον κορωνοϊό, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στους 632.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας 90χρονος στο Σισμανόγλειο και μια 68χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό νοσοκομείο Γεννηματάς.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν 2056 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από την Τρίτη;

«Το δεύτερο κύμα είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε. Για να δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν ορισθεί από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments