Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 43χρονη στο Θριάσιο

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 43χρονη στο Θριάσιο
Ελλάδα κορωνοϊός: Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξάνεται διαρκώς.

Μια 43χρονη γυναίκα η οποία κατέληξε στο «Θριάσιο, είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα άτομο παχύσαρκο που νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ του Θριασίου από τις 4 Οκτωβρίου ενώ τις τελευταίες ώρες κατέληξε και μια 97χρονη γυναίκα, από τη συρροή κρουσμάτων στο Γηροκομείο Αττική και νοσηλευόταν στο «Αμαλία Φλέμινγκ». Αναφέρεται ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου (31 Οκτωβρίου). Έτσι, δύο ακόμα συμπολίτες μας προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας 90χρονος στο Σισμανόγλειο και μια 68χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό νοσοκομείο Γεννηματάς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες. 4137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 140 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 37 (26.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 635 θανάτους συνολικά στη χώρα. 241 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από την Τρίτη;

«Το δεύτερο κύμα είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, , ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε. Για να δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν ορισθεί από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments