Ελλάδα

Γηροκομείο Πειραιά κρούσματα: Νέος συναγερμός στον ΕΟΔΥ για μολύνσεις σε οίκο ευγηρίας

Γηροκομείο Πειραιά κρούσματα: Νέος συναγερμός στον ΕΟΔΥ για μολύνσεις σε οίκο ευγηρίας
Γηροκομείο Πειραιά κρούσματα: Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 200 δείγματα από εργαζόμενους και φιλοξενούμενους τα οποία εξετάζονται σταδιακά.

Νέος συναγερμός σήμανε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το Δημοτικό γηροκομείο στον Πειραιά, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα γηροκομεία. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 200 δείγματα από εργαζόμενους και φιλοξενούμενους τα οποία εξετάζονται σταδιακά. Φέρεται ήδη να είναι θετικά τα 10, ενώ σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται, τα τεστ έγιναν στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου.

Οι περισσότεροι «θετικοί στον κορωνοϊό» είναι ηλικιωμένοι

Αυτό που προβληματίζει όμως, είναι ότι ακόμη ένα γηροκομείο έρχεται να προστεθεί, σε εκείνα που έχουν προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στον ΕΟΔΥ, με τη διαδικασία ιχνηλάτησης να είναι σε πλήρη εξέλιξη, μετά τα πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στη μονάδα ηλικιωμένων. Και να σημειωθεί πως από αυτούς τους 19 ανθρώπους που σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχουν βρεθεί θετικοί, οι 17 είναι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο ενώ οι 2 είναι εργαζόμενοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments